Kontorsutveckling i Forsåker, Mölndal

Veidekke Bostad och det kommunala fastighetsbolaget Mölndala Fastighets AB har tecknat en avsiktsförklaring avseende en kontorsbyggrätt i Forsåker, Mölndal.

Forsåker är ett stort stadsutvecklingsprojekt i centrala Mölndal, strategiskt beläget vid kollektivtrafikknutpunkten Mölndals Bro som trafikeras av tåg, spårvagn och buss. Fullt utbyggt kommer området innehålla ca 3 000 bostäder och 3 000 – 5 000 arbetsplatser.

Den aktuella kontorsbyggrätten ligger i direkt anslutning till Mölndals Bro och nära nyinvigda Mölndal Galleria. Genom stadsdelen rinner en fors och flertalet äldre industribyggnader kommer att bevaras och få nytt liv med ett kreativt innehåll som fokuserar på mat, upplevelser och kreativt skapande.

- Det känns oerhört spännande att vi hittat en plats där vi kan skapa ett modernt, attraktivt kontor i utmärkt pendlingsläge för Veidekkes medarbetare och externa hyresgäster. Forsåker är ett av Västsveriges mest intressanta utvecklingsprojekt och med detta projekt i Mölndal stärker vi ytterligare vår satsning på kommersiell fastighetsutveckling, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

Fler bilder

Vill du veta mer? Kontakta oss så pratar vi vidare

Här ska det ligga:

Mer om vår kommersiella fastighetsutveckling

 • Kommersiell fastighetsutveckling

  Kommersiell fastighetsutveckling betyder att vi på Nordr investerar och ansvarar för hela processen från idé och markköp till färdigt projekt. Ibland i egen regi, ibland tillsammans med en partner.

  Läs mer
 • Södra Hagalund, Solna

  Veidekke ska utveckla en ny stadsdel i Hagalund, Solna, med 23.000 kvm kontor och drygt 600 bostäder vid den nya tunnelbanestationen.

  Läs mer
 • Samarbeten - hur vi arbetar tillsammans

  Våra utvecklingsprojekt är i huvudsak helägda av Nordr, men vi driver även projekt i partnerskap eller i gemensamt bolag med andra affärsutvecklare, markägare och/eller investerare.

  Läs mer