Vår historia

Nordr Sverige är en del av Nordr AS. Ägarna till Nordr AS består av ett konsortium med Fredensborg AS, Fredensborg Bolig AS, Norwegian Property ASA och Union Real Estate Fund III Holding AS.

Företaget Veidekke byggde sin första bro i Norge redan 1936, och har sedan dess byggt vägar, flygplatser och bostäder i Sverige Norge och Danmark. Veidekke Eiendom har funnits i Sverige sedan år 2000 och byggt mer än 6000 bostäder i Mälardalen, Västra Sverige och Skåne.
För att möta utmaningarna och möjligheterna har Veidekke Eiendom i Sverige och Norge 2020, gått samman i en organisation med nya ägare och nytt namn: Nordr.

Alla verksamheter präglas av sin historia, och vår är bokstavligen skriven i sten. 1940 var Veidekke ett relativt nystartat företag med vägbeläggning som kärnverksamhet och gatsten som specialitet. Den tyska ockupationsmakten ville använda företagets kompetens för att bygga «Fästning Norge» – en enastående möjlighet för en krigsprofitör. Men ägarna valde att tacka nej och lägga ned företaget. Så blev principfasthet och tydliga moraliska val rättesnören som företaget levt efter sedan dess, värden som bidragit till att göra Veidekke till en av de största aktörerna i Norden. Detta är ett viktigt arv vi tar med oss vidare.

I Nordr har vi hittat ett namn som symboliserar det vi står för och har med oss. Solida, kompetenta, beständiga – ett namn med särprägel och tydlig förankring i det nordiska

Idag finns Nordr i både Norge och Sverige. Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Bergen, Trondheim och Stavanger är några av de städer vi har haft möjlighet att sätta positiva landmärken på. Vi har över 160 anställda, har 26 projekt under uppbyggnad och har cirka 147 projekt med 17 650 bostäder under utveckling.

Om Nordr

Enkelt uttryckt förvärvar vi på Nordr mark eller bebyggda fastigheter och skapar nya bostäder. Men vi gör mer än så. Vi bygger inte bara nya bostäder, vi tar gärna en aktiv roll i utvecklandet av områdena runt omkring dem. På så sätt gör vi våra bostäder ännu mer attraktiva för de som ska bo i dem och bidrar till samhällsutvecklingen och en hållbar miljö på samma gång. Framtidens miljö ligger oss varmt om hjärtat. Vi var den första fastighetsutvecklaren i Norden att få en flerfamiljsbostad Svanenmärkt – något vi är väldigt stolta över.

Mer om oss

 • Karriär

  Vårt främsta uppdrag som medarbetare i Nordr är att få nöjda kunder som hittat sitt boende hos oss. Det uppnår vi genom kompetens, hjälpsamhet och en pålitlighet som är lika varaktig som husen vi utvecklar.

  Läs mer
 • Hållbarhet

  En grundläggande princip i Nordrs verksamhet är tanken om samhällsansvar, eller ”samfundsansvar” som våra norska kollegor uttrycker det.

  Läs mer
 • Vad vi erbjuder

  Vi utvecklar nya bostäder med olika upplåtelseformer och av olika typer och profil. Vi skapar nya bostäder i befintliga bostadsområden och vi är med och utvecklar helt nya stadsdelar. Vi utvecklar också kommersiella lokaler, ofta i anslutning till våra projekt.

  Läs mer