Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Från köp till inflytt

Förhandsavtal
När du bestämt dig för en bostad skriver du på ett förhandsavtal. Detta sker vanligtvis via bank-ID, men du kan även träffa fastighetsmäklaren och skriva på avtalet då om behov finns. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföreningen på 50 000 kronor. Om du ska låna pengar, behöver du ett lånelöfte från en bank.

Byggstart
Vid uppnådda säljkrav tar vi byggstartsbeslut och börjar bygga. Vi håller dig löpande informerad om vad som händer i projektet.

Vi påbörjar nu förberedande arbeten på platsen för byggnation av Skifferhuset ; rivning av befintlig byggnad (Elon-huset) och nedtagning av träd.

Dina inredningsval
Du väljer kostnadsfritt en av de tre stilarna Korall, Kristall eller Grafit. Du kan genom våra Egna val göra ditt hem personligt och funktionellt för just det livet som ska levas här. Vi hjälper dig med dina val och berättar i god tid när det är dags.

Upplåtelseavtal
När det närmare sig tillträde är det dags att skriva upplåtelseavtal. Detta sker under den period på en månad som framgår av ditt förhandsavtal. I samband med tecknandet betalar du en handpenning på tio procent av insatsen och upplåtelseavgift, minus tidigare betalt förskott.

Informationsmöte
Alla köpare bjuds in till ett informationsmöte där vi berättar om besiktningar, praktiska detaljer och förberedande information inför tillträdet.

Funktionsgenomgång
När ditt hem är färdigt bjuder vi in dig till en funktionsgenomgång där du, tillsammans med vår serviceorganisation, går igenom alla funktioner i din nya bostad.

Tillträde
När du visat upp kvitto på slutbetalningen får du dina nycklar. Alla dokument om bostaden och bostadsrättsföreningen får du samlat i en bopärm.

Trygg efter inflyttningen
När du flyttat in kan du känna dig trygg med att vi tar hand om dig oavsett vilken fundering du har om din bostad. Vår serviceorganisation nås enkelt på telefon eller epost.

Utvärdering av ditt bostadsköp
Vi vill att du ska trivas i din nya bostad och dialogen med dig är en viktig del av vårt arbete. Därför hoppas vi att du har tid att svara på några frågor efter att du flyttat in. Här har du också möjlighet att ge din personliga feedback till oss.