Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Med de boendes välmående för ögonen

Det ska vara enkelt att ta sig till jobbet och leva ett aktivt liv med utrymme för återhämtning. Så gick tankarna när vi byggde de luftiga bostadsrätterna i Södra Rosendal i Uppsala. De boendes välmående har varit en central fråga genom hela projektet.

Många lever idag i ett högt tempo – det gäller inte minst i Uppsala som är ett av Sveriges främsta kunskapskluster med arbetsplatser som universitetet, Akademiska sjukhuset och Sveriges Lantbruksuniversitet. Med ett krävande arbetsliv och kanske barn i förskole- eller skolåldern, tycks allt fler längta efter att kunna röra sig i naturen utan att nödvändigtvis bo i en villa med allt vad det innebär.

– Södra Rosendal är vårt bidrag till uppsalabor som vill leva ett enklare liv. Här är det nära till såväl stadskärnan som till aktiviteter. Att cykla till centrum tar bara några minuter och på fritiden är det enkelt att ge sig ut i Stadsskogens friluftsområde runt knuten, säger Sofie Blom som är projektutvecklare på Nordr.

Nordr ansvarade för totalentreprenaden om sammanlagt 107 lägenheter på mellan ett och fem rum och kök. I närheten finns SEB USIF Arena och kommunen invigde nyligen aktivitetsparken Solvallsparken som på kort tid har blivit ett populärt utflyktsmål.

Aktivitetsparken Solvallsparken
Balkong i Rosendal

Generösa balkonger och terrasser

Södra Rosendals putsade huskroppar öppnar upp sig mot en grönskande innergård. Tanken från Nordrs sida är att det ska kännas naturligt att umgås med grannar eller vänner här när andan faller på. Lägenheternas öppna planlösningar och stora balkonger gör dessutom sitt till för att de boende ska kunna ta det lugnt eller bjuda hem vänner efter jobbet eller skolan.– Balkonger stod högt upp på önskelistan hos våra slutkunder. Därför känns det extra roligt att vi satsade på stora terrasser och balkonger i riktigt bra lägen. Vindsvåningarna har enorma takterrasser med privat läge mot syd eller sydväst. En del lägenheter har till och med två balkonger. Balkongodling är en växande trend och här finns gott om utrymme för den som är intresserad, säger Sofie Blom.

Kundfokus och trygghet hela vägen

I augusti 2018 såldes sista lägenheten. När Sofie Blom ser tillbaka på projektet är det framför allt ett gemensamt mantra som har genomsyrat processen från start till mål: engagemanget och intresset för slutkunden.– Alla som har arbetat i projektet har stannat upp regelbundet för att se det som för tillfället utförs ur den boendes synvinkel. Vid behov har lösningen justerats. Att ständigt förbättra har varit en naturlig del i arbetet, konstaterar hon. Engagemanget är lika starkt vid överlämnandet. För Nordr är ansvaret nämligen inte över i samma ögonblick som bostadens ägare sätter nyckeln i låset.– Vi ser till att planera i god tid inför överlämnandet och är noga med uppföljningen så att lägenheten fungerar optimalt. Det är oerhört viktigt för oss att den som flyttar in i Södra Rosendal blir nöjd och känner sig trygg med sin nyproducerade bostad.

Fler artiklar och andra projekt i Uppsala

 • Hitta nytt boende i Uppsala

  Letar du efter nyproduktion i Universitetsstaden Uppsala? Vi har för närvarande flera projekt igång eller planerade. Nedanför ser du några exempel. Nyproduktion med hållbarhet i fokus och alltid med hög kvalitet.

  Läs mer
 • Artiklar och inspiration

  Välkommen till vår sida med artiklar och inspiration. Här kan du hitta allt ifrån matnyttig info om bostadsköp till inredningsinspiration och hållbara tips.

  Läs mer
 • Nya lägenheter och radhus i Stockholm

  Nytt boende i Stockholm: vi bygger nya lägenheter, radhus och villor. Stockholm växer med nya områden hela tiden och med Nordr kan du göra en trygg affär när du ska köpa nyproduktion. Välkommen!

  Läs mer