Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Strängnäs

Strängnäs - En pärla vid Mälarens strand med välbevarad småstadscharm och genuint mysig stadskärna. Här planerar vi nyproducerade BRF-villor och lägenheter nära centrum. Läs mer om våra projekt nedan.

Har du frågor? Hör gärna av dig.

Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 020-22 22 66.

Strängnäs: gammal och nytt i härlig mix

Strängnäs vid Mälarens strand är ett gammalt biskopssäte och senare garnisonsstad som även har en stark utveckling i nutid. Den långa utvecklingen symboliseras av Strängnäs domkyrka å ena sidan, och nybyggda Strängnäs Station å den andra. Urgammal svensk historia möter modernt svenskt vardagsliv. I kommunen ligger även den omtyckta pärlan Mariefred, med sin gamla Vasaborg där teaterkungen Gustav III gärna höll till, och Åkers Styckebruk, den gamla bruksorten vid E4:an med anor inom kanontillverkning från 1500-talet.

Att leva och bo i Strängnäs

Befolkningen i Strängnäs går tillbaka så långt som till 6000 år f Kr, men det är väl en och annan som har flyttat sedan dess, eller i alla fall bytt bostad inom kommunen. Nuförtiden bor ca 35 000 människor i kommunen, både i lägenhet och villa. Om du planerar att bygga ditt eget hus, jobbar kommunen aktivt för att ordna fram lediga tomter för småhus. Det pågår även ett antal bostadsprojekt i kommunen för att öka beståndet av bostäder i takt med efterfrågan. Olika typer av bostad finns även på Tosterön som sträcker sig halvvägs till Enköping på andra sidan Mälaren. På södra änden av ön ligger Abborrberget med fri sikt in mot själva Strängnäs på andra sidan Strängnäsfjärden. Ungefär 2500 människor har sitt hem på ön, som du når enkelt via Tosteröbron från centrala Strängnäs. När du en gång har bott i Strängnäs delar du minst en upplevelse med kända personer som Lennart Nilsson, Gösta och Lena Linderholm och Peter Eriksson.

Vardagen för boende i Strängnäs

Strängnäs ligger centralt placerat i det dynamiska och folkrika Mälardalsområdet, med ca 3 miljoner människor inom en timmes resväg. Läget lockar ett varierat näringsliv med allt från tusentals småföretag och traditionell industri till mer avancerade nischer som läkemedel och elektronik. Största arbetsgivaren är utan tvekan Strängnäs kommun, sen kommer ett antal företag med ett par hundra anställda, till exempel Pfizer, Åkers och Mekonomen. Tack vare den relativt nybyggda Sveabanan går tågen från Strängnäs numer direkt till Stockholm, och resan tar bara 50 minuter. Från öst till väst genom Strängnäs går Europaväg 20 (E20) på sin väg mellan Stockholm och Oslo, och längs bilvägen är det knappt nio mil in till huvudstaden.

Strängnäs ligger även bra till för godstrafik med båt, tack vare närliggande Södertälje kanal och de fördjupade mälarlederna. Dessutom har boende i Strängnäs alla möjligheter till ett aktivt båtliv med hela Mälaren inför fötterna och Stockholms skärgård på nära håll. Kort sagt, det är smart att bo i Strängnäs.

Snabba fakta om Strängnäs

  • Folkmängd: 35 000
  • Yta: 980 km2
  • Tåg till Stockholm: 50 minuter
  • Bil till Stockholm: 60 minuter