Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Vallentuna

Söker du nyproducerad lägenhet i Vallentuna? Välkommen. Vi planerar ett projekt i Åby Ängar.

Anmäl ditt intresse på projektets sida så får du löpande information.

Vallentuna en behaglig mix av stad och land

Vallentuna är en kommun och en tätort. Tätorten Vallentuna är centralort i Vallentuna kommun, men en del av Vallentuna tätort ligger i Täby kommun, vilket är lite omväxlande. I Vallentuna kommun ingår även tätorterna Karby, Brottby, Lindholmen, Kårsta och Ekskogen, och de spiller inte över kommungränserna. Utöver den stora Vallentunasjön finns det inom Vallentuna kommun ett drygt trettiotal sjöar med allt vad det innebär för bad och andra fritidsaktiviteter vid eller på vatten. Själva Vallentunasjön har haft problem med övergödning, men en rad satsningar under de senaste åren har gett goda resultat. Enligt en undersökning gjord av Stockholms Länsstyrelse är Vallentunaborna nöjdast i hela Stockholms län, och tillgången till sjö och mark är naturligtvis ingen nackdel när det gäller att trivas i tillvaron.

Att bo i Vallentuna

Inom Vallentuna kommun kan du hitta många olika typer av bostäder, alltifrån en liten lägenhet med hyresrätt, ett radhus eller en villa, till en egen lantgård med ladugård, stall och hästhagar. Att det finns stora gårdar här beror förstås på Vallentunas lantliga arealer, och även om en egen hästgård inte är ett realistiskt alternativ för dig, ger det dig åtminstone goda möjligheter att ha ett aktivt hästintresse när du har din bostad i Vallentuna. Det finns både äldre, uppvuxna områden och områden där projektering och byggnation pågår, som till exempel nya radhus och lägenheter i Åby Ängar vid utfarten mot Norrtälje.

Vardagen för boende i Vallentuna

I Vallentuna finns ett femtiotal förskolor, mer än tio grundskolor och en gymnasieskola. Vallentuna gymnasium ligger precis vid Vallentuna station och erbjuder program inom ekonomi, samhällskunskap, naturbruk med flera ämnesområden. När man bor i Vallentuna tar man med fördel Roslagsbanan till Stockholm. Tåget stannar vid Stockholms Universitet och har sin ändstation vid Tekniska Högskolan (Östra station). I Vallentuna har du alltid nära till högre utbildning, med andra ord. Från Östra Station kan man välja vidare transport med tunnelbanans röda linje och ett antal bussar. Roslagsbanan är numera dubbelspårig, vilket gör saker så mycket enklare under tider med högtrafik. Genom kommunen löper också Europaväg E18 från Stockholm via Norrtälje till Kapellskär för vidare transport med färja till Åland.

Landet kring Vallentuna är en gammal kulturbygd, bland annat med en fin medeltida kyrka, Vallentuna kyrka. Här kan du även titta på mängder av runstenar som har gjorts lätt tillgängliga och försetts med tydlig information som en del i ett projekt som kallas Runriket.

Snabba fakta om Vallentuna

  • Folkmängd: 33 400 invånare
  • Yta: 368 km2
  • Befolkningstäthet: 91 inv/km2
  • Restid till city: 43 minuter
  • Sjöar: 33 st