Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Sundbyberg

Letar du efter nyproduktion i Sundbyberg? Läs mer om våra aktuella bostäder här!

Våra projekt i Sundbyberg

Vi hittade inga bostäder som matchade din sökning

Nyproduktion i trä i Sundbyberg

Ör centrum

Folkhem - vi bygger hus i trä!
Läs mer på www.folkhem.se

Se Sundbyberg sedan dö*

Sundbyberg är en kommun i Stockholms län och ingår i tätorten Stockholm. Samtidigt som Sundbyberg är en integrerad del av Sveriges största storstadsområde är det också Sveriges minsta kommun till ytan. Men Sundbyberg, eller ”Sumpan” som det kallas i folkmun, är även Sveriges mest tätbefolkade kommun med över 5000 invånare per kvadratkilometer. Vilket kan jämföras med Hong Kongs 6000. Sundbyberg har dessutom Sveriges snabbaste befolkningstillväxt, så Hong Kong får se upp.

* Den märkliga formuleringen i rubriken kommer från en visa av Ulf Peder Olrog, ofta framförd av Sven-Bertil Taube. Idag besjungs Sundbyberg annars mest av Oscar Linnros, bland annat med textraden ”Sumpan ser man sedan dör man”.

Att leva och bo i Sundbyberg

Centrala Sundbyberg är en klassisk gammal stadskärna med järnvägsstation, folkets hus och en viss, charmig femtiotalskänslan. Och Storskogen är inte någon skog (längre), utan Sundbybergs äldsta bostadsområde med omtyckta lägenheter i funkisstil. För en hyresrätt till ett förmånligt pris kan du med fördel söka efter bostad i Hallonbergen eller Rissne. Det kommunala bostadsbolaget i Sundbyberg heter Förvaltaren och har en egen bostadskö. Sundbyberg har gott om bostäder, och man planerar att bygga många fler, men precis som i Stockholm pågår också en intensiv inflyttning.

Du som vill bo i villa I Sundbyberg hittar kanske ett idealiskt boende i det gamla, trivsamma villaområdet Duvbo som en gång räknades som ett eget samhälle. Du kan också leta efter hus i områden som Hästhagen, Lilla Ursvik och Tulemarken. Centralt i staden hittar vi Marabouparken, utsedd till Sveriges vackraste park 2008. Den ligger på den före detta chokladfabrikens mark, är hem för en fin skulpturutställning och öppen för allmänheten vissa tider. Inte långt därifrån kan du också hitta ett elegant, fyrkantigt torn av tegel som på förfrågan visar sig vara ett kulturmärkt vattentorn från 1912. I Sundbyberg finns Ishall, simhall och bibliotek och andra kommunala anläggningar.

Vardagen för boende i Sundbyberg

Sundbybergs kommunala administration är idag förlagd till stadsdelen med det vackert klingande namnet Hallonbergen, men lokaltrafiken kretsar fortfarande kring de centrala kvarteren. Lokaltrafiken i Sundbyberg är helt och hållet införlivad med Stockholms lokaltrafik, med bussar, tunnelbana, pendeltåg och den nya förlängningen av tvärbanan. Även fjärrtågen på Mälarbanan i riktning mot Västerås och Örebro stannar ibland på Sundbybergs station på väg både till och från Stockholm, vilket kan ge dig ett väldigt smidigt resande till och från hemmet.

Arbetsmarknaden i Sundbyberg är av naturliga skäl fullt hopvuxen med Stockholms, och det råder ”fri rörlighet” över kommungränserna till både Stockholm och Solna. Men Sundbyberg har gott om arbetsplatser inom kommunens gränser, med över fyra tusen små och medelstora företag inom bland annat handel, kommunikation och byggindustri. Här finns också stora företag som Svenska Spel och Swedbank, samt gott om jobb i skola, vård och omsorg.

Sundbyberg har drygt trettio förskolor, elva grundskolor och tre gymnasieskolor. Men det finns inget som hindrar att du söker dig till en gymnasieskola i en annan kommun i länet, och självklart finns Stockholms utbud av universitet och högskolor där, smidigt tillgängliga för dig som bor i Sundbyberg.

Snabba fakta om Sundbyberg

  • Folkmängd: 49 000
  • Yta: 9 km2
  • Befolkningstäthet: 5600 invånare per km2
  • Tunnelbanestationer: 5 st