Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.
 • Bokningsavtal
  När du bestämt dig för en bostad skriver du ett bokningsavtal. Det är ett icke-bindande avtal som ger dig ensamrätt att senare teckna bindande förhandsavtal för den bostad du valt. En bokningsavgift om 25 000 kronor betalas inom fem dagar från det att du tecknat bokningsavtal. Avgiften räknas sedan av från det förskott som ska betalas när du tecknar förhandsavtal. Om du väljer att inte fullfölja ditt bokningsavtal utgår en administrativ avgift på 7 000 kronor. Resterande belopp återbetalas till dig
 • Förhandsavtal
  Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföreningen på 100 000 kronor. Om du ska låna pengar, behöver du ett lånelöfte från en bank.
 • Byggstart
  Vid uppnådda säljkrav tar vi byggstartsbeslut och börjar bygga. Vi håller dig löpande informerad om vad som händer i projektet.
 • Dina inredningsval
  Du kan själv påverka material och färger för att förverkliga just din bostadsdröm. Till din hjälp blir du inbjuden till en inredningsträff och har sedan tillgång till vårt smidiga program Homemaker.
 • Upplåtelseavtal
  När det närmar sig tillträde är det dags att skriva upplåtelseavtal. Detta sker under en tvåveckorsperiod som framgår av ditt förhandsavtal. I samband med tecknandet betalar du en handpenning på tio procent av insatsen, minus tidigare betalt förskott.
 • Informationsmöte
  Alla köpare bjuds in till ett informationsmöte där vi berättar om besiktningar, praktiska detaljer och förberedande information inför tillträdet.
 • Funktionsgenomgång
  När ditt hem är färdigt bjuder vi in dig till en funktionsgenomgång där du, tillsammans med vår serviceorganisation, går igenom alla funktioner i din nya bostad.
 • Tillträde
  När du visat upp kvitto på slutbetalningen får du dina nycklar. Alla dokument om bostaden och bostadsrättsföreningen får du samlat i en bopärm.
 • Trygg efter inflyttningen
  När du flyttat in kan du känna dig trygg med att vi tar hand om dig oavsett vilken fundering du har om din bostad. Vår serviceorganisation nås enkelt på telefon eller e-post.
 • Utvärdering av ditt bostadsköp
  Vi vill att du ska trivas i din nya bostad och dialogen med dig är en viktig del av vårt arbete. Därför hoppas vi att du har tid att svara på några frågor efter att du flyttat in. Här har du också möjlighet att ge din personliga feedback till oss.

Har du några frågor om hur det går till? Hör av dig!

Lisa Forsblad och Per Östberg, mäklare i Spinneriet
Några fördelar