Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Bo i lugna, trygga kvarter nära Söders kultur och nöjen

Ditt nya hemkvarter ligger i en förlängning av Bondegatan intill Barnängen och Vitabergsparken och området beskrivs ofta som en stad i staden. Det blir sju nya stadskvarter och i bottenvåningarna kommer nya butiker och annan service att blomstra. I området ska också en ny tunnelbanestation, Sofia, byggas. Allt du behöver av kommunikationer, skolor, vårdcentraler och matbutiker finns såklart redan inom räckhåll.

Här är det lugnt och tryggt både för dina barn att växa upp, nära roliga lekparker, grönområden och pulkabackar. Och det finns många förskolor och skolor att välja på i stadsdelen.

Du bor i ett område där kulturmärkta byggnader möter nya hus. Att bo så här i nyproduktion med allt positivt det innebär, nära vatten och parker i Stockholms mest spännande mat- och designområde, är en kombination som inte ofta bjuds.

Ljust och fint mot Tvätt-Malins park

Spinneriets hus vetter mot Barnängsgatan och Lottens gata samt har ett lugnt läge mot Tvätt-Malins park. Den här nya parken förbinder fint Mandelparken vid Hammarby kanal och Tengdahlsparken till ett enda skönt grönt stråk.

Lägenheterna i Spinneriet är ljusa och fina, många med balkonger eller uteplats. Det är en trevlig mix av storlekar med allt från ettor till femmor. Kvarterets gård ligger i ett härligt söderläge med planteringar, lekyta, sittgrupp och plats för cyklar. I anslutning till entréerna hittar du sopnedkast och ett miljörum där du enkelt källsorterar.

Har du uteplats vetter den mot gården eller mot parken och skyddas av planteringar. Alla lägenheter har externa förråd belägna i markplan och enstaka bostäder har sina förråd i lägenheten.

Nära Söders kultur och nöjen

Spinneriet ligger lugnt och grönt, ändå nära Nytorget och SoFo, med sitt breda utbud av mat, kultur, caféer, butiker och barer. Populära Bondens marknad och många små roliga matbutiker gör det kul att handla.

Går du Katarina Bangata kommer du till Orionteatern och Stora Blecktornsparken. I ”Bleckan” finns en stor lekpark med djurhägn medan Lilla Bleckan har minigolf och en mysig restaurang. Jagar du hellre nöjen frestar kanske Trädgården under Skanstullsbron eller Strand vid Hornstull.

Vitabergsparken är perfekt för picknick på våren och pulka på vintern. Här står Hasse & Tages skrivarstuga kvar och Parkteatern lockar årligen med sitt breda sommarprogram.

Aktiviteter och utflykter runt hörnet

Vill du hålla igång dig själv eller barnen finns Kanalplans fotbollsplan med löparbanor, längd- och höjdhoppsgrop. I Skanstullshallen spelas det bollsporter och under Skanstullsbron finns både tennis- och badmintonbanor. Simmar gör du på Eriksdalsbadet, i Årstaviken eller i Källtorpssjön.

Du bor bara fem minuter från Barnängsbryggan. Härifrån går Emelie via Djurgården till Stockholms city medan gratisfärjan tar dig till Sjöstaden. Vid kajen ligger Lumabiblioteket och Carnegiebryggeriet. Går du istället av vid Henriksdal så är du nära en av stans roligaste lekparker, Anders Franzéns park. Från Hammarbykanalen vid Saltsjön tar du dig lätt mot Årstavikens söta Mälarvatten, förbi Eriksdalsbadet och vidare bort till Tantolunden och Hornstull. Vill du så kan du ta dig utmed strandpromenader och kajer runt hela Södermalm, tillbaka hem.