Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Nynäshamn

Vi planerar att bygga bostadsrätter i Nynäshamn, redan nu kan du anmäla intresse.

Nynäshamn, marint centrum i södra Stockholm

I takt med att Storstockholm breder ut sig, blir Nynäshamn alltmer en integrerad del av storstadsområdet, och det är inte fel att kalla Nynäshamn för Stockholms uthamn, som det historiskt har gjorts ibland. Samtidigt är Nynäshamn en liten gemytlig stad, och när du bor här har du direkt kontakt med den vackra skärgården som börjar direkt utanför hamnbassängen och innefattar kända öar som Öja (med Landsort), Torö och Nåttarö. Medan Stockholms kommun fortsätter sin strävan att bli av med all rejäl fartygstrafik och alla rejäla hamnar, växer Nynäshamns hamn, som en effekt av detta, och blir ett allt viktigare centrum för marin trafik. För dig som gillar tankers och lastfartyg och boatspotting i största allmänhet, finns det många intressanta adresser att bo på i Nynäshamn.

Att bo i Nynäshamn

Nynäshamn har en blandad bebyggelse med hus från olika epoker från 1800-talet och framåt, men staden växer och det byggs nya bostäder i hög takt. Det är alltså inga svårigheter att hitta en lägenhet, ett radhus eller en villa i Nynäshamn som uppfyller ens personliga preferenser. Sen om den råkar vara ledig eller till salu just vid det tillfälle när man behöver någonstans att bo, ja det är förstås något som ingår i det vanliga spelet när man söker efter en bostad i Stockholmsområdet. I Nynäshamns kuperade terräng finns det gott om bostäder som erbjuder utsikt över hav och skärgård och båttrafik. Höga, fina lägen hittar du till exempel på Floravägen eller på Grevgatan ute på Trehörningen, den vackra ön som ligger precis söder om Nynäshamns hamn och är en sevärdhet i sig.

Inne i stan kan du bo i lägenhet i klassiska stadskvarter kring Floragatan och Centralgatan, men det finns också både nybyggda och uppväxta bostadskvarter med lägenheter i olika storlekar, som Estö och Nickstahöjden. Inne i centrala Nynäshamn kan du även hitta flera områden med fina radhus, till exempel på Floragatan och Lövlundavägen. Lite längre ut från centrum hittar du radhus ibland annat Hacktorp, i närheten av Väg 73 (Stockholmsvägen).

Vardagen för boende i Nynäshamn

Nynäshamns stad började växa fram efter att den fina stationsbyggnaden och järnvägen till Stockholm stod färdiga år 1901 och Gotlandsbåten började gå året därpå. I början hade Nynäshamn en prägel av badort, med badhus och olympiska segeltävlingar, men idag är det en gedigen hamnstad med stora kajanläggningar och oljeraffinaderi som man möter när man kliver av tåget eller båten. Fina badplatser saknas dock inte på något vis, till exempel kan du njuta av Östersjöns friska böljor vid Nynäshamns havsbad eller Nickstabadet. När du bor i Nynäshamn har du tillgång till vårdcentraler, mödravårdscentral, barnavårdscentral, Folktandvård och annan vård och omsorg direkt på orten, och vid behov når du Huddinge sjukhus på under femtio minuter. Mycket av vården i Nynäshamn finns samlad i sjukhuset mitt i stan, och mottagningarna har ibland öppet även kvällstid för att anpassa sig till stadens många jobbpendlare.

Snabba fakta om Nynäshamn

  • Folkmängd: 28 200 invånare
  • Yta: 1300 km2
  • Befolkningstäthet: 21,7 inv/km2
  • Pendeltåg till Stockholm: 58 minuter
  • Antal öar: 1553 st