Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Kista.

Kista är en stadsdel belägen i Västerort inom Stockholms kommun. Här planerar vi för Svanenmärkta lägenheter och radhus. Anmäl intresse på vår projektsida så får du förtur på säljstarten.

Kista, starkt IT-kluster med stora grönytor

Kista har kallats för Sveriges Silicon Valley, och det är inte omotiverat. Med flera stora IT-företag på plats, tillsammans med de hetaste IT-utbildningarna på KTH och Stockholms Universitet, är Kista verkligen ett IT-kluster av rang. För hundra år sen var det enbart lantliga miljöer kring Kista Gård, som fortfarande ligger kvar, tillsammans med runsten U75. Idag kan du bo i Kista och promenera till ditt kontor på Ericsson, IBM, Samsung, Nokia och många andra företag. Och Stockholm city ligger mindre än 20 minuter bort.

Att bo i Kista

Kista är uppdelat i två distinkta områden: Arbetsområdet och Bostadsområdet. Kontor respektive bostäder. Öster respektive väster om tunnelbanan. Det är naturligtvis inte så att alla som bor i Bostadsområdet alltid arbetar i Arbetsområdet och tvärtom, men att göra det är ändå ett skarpt upplägg för varje aspirerande IT-guru, och du kommer inte vara ensam om att ta dig över bron mellan de båda områdena under de tidiga morgontimmarna. I Kista kan du bo i både lägenhet och radhus som upplåtes i form av hyresrätt. I Kista finns även ett stort antal studentbostäder, vilket erbjuder en mycket bra bostad för dig som studerar på Kista Campus. Det finns också gott om både lägenheter och radhus med bostadsrätt, både i äldre hus och i nyproduktion.

Vardagen för boende i Kista

När man bor i Kista bor man nära till de stora grönområdena ute på Järvafältet, som lämpar sig så bra för promenader, söndagsutflykter och motionspass med eller utan boll. Här kan du cykla långa sträckor, flyga med drake eller bara rasta hunden. Köpcentrumet Kista Galleria har uppgraderats rejält de senaste åren och är idag ett både stort och mycket fint centrum för butiker och restauranger och även kvällsnöjen som bio och bowling och go kart. I gallerian hittar du även Kista Vårdcentral med husläkare, BVC och akutmottagning, och både tunnelbana och bussar stannar i anslutning till gallerian.

Kistas moderna stadsdel planerades i slutet av sextiotalet just med tillgängligheten som drivkraft, och med sitt läge mellan Europavägarna E4 och E18, med tunnelbanans blå linje in mot stan och pendeltåget mellan Stockholm och Uppsala (stannar i Helenelund på en kort promenads avstånd), är det verkligen smidigt att ta sig till Kista från olika håll i Storstockholm. Kista ligger även nära resten av världen tack vare närheten till Arlanda flygplats. Du tar dig till flyget på drygt trettio minuter med antingen bil eller flygbuss. Och trots ett visst avstånd in till city är det inte alls ovanligt med cykelpendling till och från Kista. De fina, skyddade cykelvägarna genom Hagaparken och över Järvafältet är rena nöjet att rulla fram på, och då har du rivit av dagens motionspass. Bra fysisk kommunikation kombinerad med bra datakommunikation, vad mer kan en IT-guru begära!

Snabba fakta om Kista

  • Folkmängd: 13 100 invånare
  • Yta: 4,1 km2
  • Befolkningstäthet: 3 195 inv/km2
  • Restid till city: 18 minuter
  • Företag: 78 st