Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Uppdaterade rutiner gällande covid-19

Vi har anpassat deltagandet i kommande säljstarter och visningar på grund av coronavirusets spridning.

Läs mer

Nyproduktion i Kallhäll

Vi har nyproducerade lägenheter till salu i vårt projekt Kallhällsparken med inflyttning omgående eller efter överenskommelse - välkommen!

Kallhäll, historiskt och modernt

Kallhäll ligger i Järfälla kommun där det utgör en kommundel tillsammans med Stäket. Kallhäll och resten av kommunen ingår i Stockholms tätort. Gamla Kallhälls Gård fanns på plats redan 1863, men det var med utlokaliseringen av Bolinders verkstäder från Kungsholmen vid förra sekelskiftet som Kallhälls tillväxt verkligen satte fart.

Att bo i Kallhäll

Kallhäll har ett väldigt blandat bestånd av bostäder. Här kan du köpa (eller hyra) ungefär vad som passar dig i form av bostad. Kanske är det drömbostaden som råkar vara till salu!. Många av de lägenheter som man hittar i Kallhäll byggdes i samband med det så kallade miljonprogrammet under 60-talet. Här har vi stora, kompakta hus där du med fördel kan söka efter en lägenhet som är antingen hyresrätt eller bostadsrätt.

Men bostadsbyggandet i Kallhäll började en gång i tiden med att de anställda på Bolinders fabriker bereddes tillgång till mark där de kunde bygga små villor och radhus åt sig och sina familjer. Väster om motorvägen ligger radhusen i det som kallas Bolinderbyn, och på andra sidan motorvägen hittar vi Kallhälls Villastad, eller Björkliden, med tidstypiska småstugor i egnahems-stil.

Även en del flerfamiljshus med lägenheter uppfördes vid den här tiden, bland annat den stora HSB-föreningen Rondellen vid Kallhälls station. Senare uppfördes två karakteristiska villaområden på Stålringen och Tennringen, utlagda som två stora ringar. Idag har även själva fabriksområdet omvandlats till bostäder. Här finns nu ett sjönära bostadsområde med lägenheter som kallas Bolinder Strand. Till och med gamla Kallhälls gård, där allting började, upplåts idag för boende i form ett antal lägenheter som upplåts med bostadsrätt.

Vardagen för boende i Kallhäll

Kallhäll breder till största delen ut sig mellan Europaväg E18 och järnvägen som sträcker västerut förbi Stäket mot Mälardalen. På andra sidan järnvägen ligger ett stort och omtyckt naturområde med fin gammal ängsmark och två gamla torp, Dikartorp och Slammertorp. Sen kommer den vidsträckta Mälaren, Sveriges tredje största sjö. Längs stranden hittar du fina promenadstråk, och dessutom två mycket fina badplatser med lite olika karaktär.

Kallhälls pendeltågsstation ligger precis vid Kallhälls centrum, med ett antal anslutande busslinjer. Du når centrum via den klassiska gångbron över spåren, men både bron och stationen har nyligen fått en ny, lyckad utformning. Från Kallhäll tar du dig in till Stockholms city på 24 minuter, och genom att ta pendeln till Bålsta och byta till regionaltåg kan du vara i Västerås på 45 minuter.

Kallhälls centrum har ett bra urval av butiker, restauranger, apotek och faktiskt egen bio på Kallhälls Folkets Hus. Precis som stationen har även hela centrum fått en rejäl avborstning (sommaren 2018). Med ny konstnärlig utsmyckning, en levande fontän, tvåvånings cykelställ, körsbärsträd med vacker vårblomning och självklart en julgran när tiden är inne, är Kallhäll hetare än någonsin.

Under lång tid dominerades Kallhälls arbetsliv helt av Bolinders Mekaniska Verkstäder. Företaget tillverkade traktorer och tunga maskiner och blev senare Bolinder-Munktell, mer känt som BM. Idag är det Storstockholms enorma arbetsmarknad som lockar, på smidigt avstånd med bil eller tåg.

Snabba fakta om Kallhäll

  • Folkmängd: 13 750 invånare
  • Restid till city: 24 minuter
  • Restid till Västerås: 45 minuter
  • Badplatser: 2