Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

VIP-säljstarten - så här går det till!

Som VIP-kund för Pionjären ges du en möjlighet att köpa en bostad innan den publika försäljningen av bostäderna på öppna marknaden och Hemnet sker. Du får helt enkelt förtur! VIP-försäljningen startar den 2 november och här är allt du behöver veta inför lanseringen!

Så här fungerar förturen

Som VIP-kund får du möjlighet till förtur inför varje etapplansering av projektet. VIP-försäljningen pågår i upp till 14 dagar innan bostäderna sedan lanseras på hemsidan och Hemnet. Din förtur baseras på när du anmälde intresse för Pionjären (datum samt tid). Om ni är flera intressenter som lämnat en köpanmälan för samma bostad under VIP-försäljningen avgörs alltså förturen till bostaden i turordning enligt datum och tid för intresseanmälan till projektet.

Läs mer om vad det innebär att vara VIP-kund hos Nordr här >>

Anmäl ditt intresse för att bli VIP-kund i Pionjären här >>

Så här går VIP-säljstarten till

Den 2 november startar VIP-försäljningen för denna etapp i Pionjären där du som VIP-kund får tillgång till priser, planlösningar och annat säljmaterial. Inbjudan med länk till, den för dig som VIP-kund exklusiva, säljstartsidan kommer till din e-post samma dag, så håll utkik! På säljstartsidan kommer du kunna välja vilken lägenhet du är intresserad av och lämna in köpanmälan (inte bindande). Säljstartsidan är öppen i 14 dagar så du kan i lugn och ro att hitta den perfekta bostaden för dig.

Köpanmälan

Inom dessa 14 dagar (2-15 november) ska du ha gjort din köpanmälan för att nyttja den förtur du har som VIP-kund vid denna etapplansering i Pionjären. I din köpanmälana anger du alltid dina kontaktuppgifter samt upp till tre bostäder; ditt första- , andra- och tredjehandsval. Om du har svårt att bestämma dig eller är osäker på dina lägenhetsval kan du ange detta på köpanmälan. Observera att din köpanmälan inte är bindande och du har möjlighet att ändra ditt val fram till dess att du skrivit ett avtal. Efter att tiden för köpanmälan stängt kommer våra mäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling att kontakta dig.

Att tänka på gällande köpanmälan

  • Minst en av de angivna köparna måste vara registrerad som VIP-kund för Pionjären och samtliga köpare måste anges i köpanmälan.
  • Är du osäker på om din köpanmälan kommit in eller vill kontrollera någon uppgift du lämnat är du välkommen att ta kontakt med mäklarna.
  • Ingen av de angivna köparna kan ha ett pågående köp hos Nordr. Generellt godkänner inte Nordr fler köp än ett åt gången, om inte synnerliga skäl föreligger.
  • Köpanmälan är inte bindande.

Återkoppling

När du lämnat in din köpanmälan får du en bekräftelse via e-post. Inom tre arbetsdagar kommer du även att bli kontaktad av mäklaren där du kan passa på att ställa dina frågor och funderingar. Med start från den 16 november, då köpanmälan stängt, kommer våra mäklare att påbörja teckna avtal med köpare. De kommer då att ringa runt i turordning baserat på förturen. Om samtliga av dina val är bokade ges du möjlighet att välja en annan bostad.

Erbjudande om en bostad i Pionjären

När du blir kontaktad av oss informeras du om dina valmöjligheter. Bostadsväljaren kommer uppdateras löpande med nuvarande status så du kan följa försäljningsläget där. Det är mycket viktigt att du är tillgänglig när mäklarna börjar kontakta alla som lämnat en köpanmälan. Mäklarna kommer primärt att ringa dig men kan även skicka SMS. Om mäklarna inte får tag i dig kan du förlora din förtur.

Bokningsavtal

När du bestämt dig för en bostad skriver vi ett bokningsavtal. Det är ett icke bindande avtal som ger dig ensamrätt att senare teckna bindande förhandsavtal för den bostad du valt. En bokningsavgift om 25 000 kr betalas inom fem dagar från det att du tecknat bokningsavtalet. Avgiften räknas sedan av från det förskott som ska betalas när du tecknar förhandsavtal. Om du väljer att inte fullfölja ditt bokningsavtal utgår en administrationsavgift på 7 000 kr. Resterande belopp återbetalas till dig.

Finansiering

Det är bra om du har finansieringen klar när det är dags att teckna ditt bokningsavtal. Ta kontakt med banken så snart som möjligt för att stämma av dina förutsättningar för ett lånelöfte. På så sätt slipper du flera veckors väntetid och riskerar inte att gå miste om din nya bostad.

Tillbaka till VIP-säljstartssidan

Pionjären
Klicka här