Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproducerade lägenheter i Järfälla

Söker du nyproduktion i Järfälla? Titta in på våra projekt nedan och anmäl intresse så får du löpande information.

Barkarby City - en ny stadsdel i Veddesta

Vi är en av flera aktörer som ska utveckla Barkarby City. Vår del omfattar 1 200 bostäder med kommersiella bottenvåningar och en förskola. Första kvarterat räknar vi med att byggstarta slutet 2020.

läs mer om Barkarby City här

Järfälla mellan sjö och väg

Namnet Järfälla har varit känt i minst 700 år och har gått igenom ett tjugotal stavningar sedan dess. Kommunen i sig har också gått igenom stora förändringar från stilla, lantlig jordbruksmiljö till dagens utpräglat moderna tätort. Idag är Järfälla i nordöstra Storstockholm kanske mest känt för sina två stora kommersiella centrum Jakobsberg och Barkarby, med bland annat ett stort IKEA-varuhus och många andra verksamheter.

Inflyttningsklara bostäder i Järfälla.

Att leva och bo i Järfälla

Järfälla är en tätt bebyggd kommun med ett brett utbud av bostäder i både radhus, villa och lägenhet. Kommunen är uppdelad i fyra delar: Jakobsberg, Barkarby, Viksjö och Kallhäll. I Viksjö hittar vi ett småhusområde som i sin ungdom var ett av Europas största områden för egna hem. Och det är förstås lika stort fortfarande. Viksjö är ett naturligt val för dig som letar efter hus till salu. Du som letar efter lägenhet har större chans att hitta det du söker i Jakobsberg eller Kallhäll. Men man ska inte tro att boendet i Järfälla är helt segregerat. Det finns olika typer av bostad i alla kommundelar – lägenheter i Viksjö och egna hem i både Kallhäll och Jakobsberg.

Järfälla gränsar till Stockholm, Sollentuna, Upplands-Bro, Upplands Väsby och Ekerö. Gränsen till Ekerö är maritim, vilket betyder att den går över sjön och bäst korsas med båt. Järfällas strandlinje längs Mälaren är en hel mil lång, och här saknas varken badplatser eller båtklubbar.

Vardagen för boende i Järfälla

Centralorten i Järfälla heter Jakobsberg, i folkmun ofta förkortat till ”Jakan”. Från början ett stort säteri och en känd väderkvarn som ännu finns kvar, är Jakobsberg idag ett kommersiellt (och bilfritt) köpcentrum med över 100 butiker, restauranger, bibliotek och till och med en biograf. Inte långt från centrum ligger pendeltågsstationen, med bara tjugo minuters resa till Stockholms Central, och Jakobsbergs sjukhus med vårdcentral, folktandvård, apotek med mera. Här hittar du också den relativt nyanlagda stadsparken, Riddarparken, en härlig oas sittplatser, vattenlek och parklek.

Järfälla är en utpräglad småföretagarkommun. Hela 85 % av kommunens företag har färre än tio anställda. Bland de största arbetsplatserna förutom kommunen hittar vi annars Saab, Arla och IKEA. Både Jakobsbergs centrum och Barkarbystaden erbjuder mängder av arbetstillfällen, och sen är det förstås så att Järfällabornas arbetsmarknad är identisk med övriga stockholmares.

Med sitt läge mellan Mälaren på ena sidan och motorväg plus järnväg på andra sidan har de boende i Järfälla utsökta kommunikationer till både jobb och fritidsnöjen. Det är ingen ovanlighet att bo i Järfälla och arbeta någonstans i Stockholmsområdet. Europaväg 18 fortsätter från Jakobsberg genom Kallhäll i norra kommundelen, och Kallhäll har även en egen pendeltågsstation. Du tar dig till och från järnvägen med de kommunala bussarna i SL-regi. På ön Skäftingeholmen precis utanför Viksjö ligger Görvälns vattenverk som förser Järfälla och 13 andra kommuner med dricksvatten.

Snabba fakta om Järfälla

  • Folkmängd: 76 000
  • Yta: 63 km2
  • Avstånd från Stockholm: 20 min
  • Strandlinje: 10,5 km