Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Högdalen

Letar du efter en nyproducerad lägenhet i Söderort eller närmare bestämt i Högdalen. Då har du kommit rätt. Titta in på våra projekt nedan och läs mer.

Högdalen, kompakt och nära till allt

Högdalen i södra Stockholm är en stadsdel med rötter i femtiotalet. Högdalen ligger på tunnelbanans gröna linje mellan Bandhagen och Rågsved. I kompakta Högdalen bor du på bekvämt avstånd från innerstaden, och på mycket bekvämt avstånd från Högdalens egna centrum. Precis som många andra områden från den här tiden har Högdalen fått sitt namn efter ett gammalt torp som legat i området för den nya bebyggelsen. Högdalens utformning inspirerades av det moderna koncept som nyligen hade gjort succé i Vällingby, men Högdalens centrum har moderniserats i omgångar sedan dess, för att bättre uppfylla den moderna människans krav. Inflyttningsklara lägenheter i Högdalen.

Att bo i Högdalen

I ett Stockholm som letar febrilt efter lediga ytor att bygga bostäder på, är Högdalen något av en förebild. I den här stadsdelen byggde man kompakt redan från dag ett. Just här är det mycket svårt att hitta en villa. Bostäderna i Högdalen fördelas över två områden som är belägna på varsin sida om tunnelbanan: Östra och Västra bostadsområdet. Logiskt och översiktligt och lätt att hitta hem. På västra sidan av tunnelbanan domineras bilden av stora höghus och enstaka, arkitektritade punkthus. Här hittar du gott om lägenheter på gångavstånd från affärerna i centrum och linje 19:s tunnelbanestation med utsmyckning av Birgitta Muhr. Vid Skebokvarnsvägen, stämningsfullt omsjungen av Joakim Thåström som växte upp på nr 10, hittar du idag ett stort projekt med dedikerade ungdomsbostäder i ett hus med sex våningar och färgglada balkonger.

Vardagen för boende i Högdalen

Att bo i Högdalen är att bo i Söderort, eller söder om söder, det vill säga i Stockholms södra förorter. På en landyta mellan Östersjön och Mälaren ligger ett stort antal namnkunniga stadsdelar tätt intill varandra utefter tunnelbanans gröna och röda linjer med pendeltåget i mitten, med Nynäsvägen, Huddingevägen och E4 som pulsådror söderut och liksom skivade på tvären av Örbyleden, Magelungsvägen, Vantörvägen Häradsvägen och Älvsjövägen.

Högdalens femtiotalscentrum är idag ett delvis överglasat och bilfritt centrum med stort utbud av butiker, restauranger, bokhandel och annan service, som bibliotek, apotek, folktandvården, kyrka, systembolag, kulturskola, simhall och idrottshall. I Högdalen finns en av Europas största skateboardparker. Den som har sin bostad i Högdalen deltar naturligt i Stockholms stora arbetsmarknad, med full fart i ett stort antal branscher och segment. I själva Högdalen har vi Högdalens industriområde med ställverk, gasverk och vagnhallar för tunnelbanan.

Bortom Högdalens företagsområde hittar du Högdalstopparna – tre höga, konstgjorda kullar som byggdes av schaktmassor i samband med Stockholms utbyggnad. Noga räknat är det bara Högdalstoppen 1 som verkligen ligger i Högdalen, medan Högdalstoppen 2 och Högdalstoppen 3 ligger i angränsande Hökarängen respektive Fagersjö. Men boende i Högdalen har alla tre topparna på lagom avstånd för spännande utflykter, med milsvid utsikt och intressanta biotoper som extra krydda.

Snabba fakta om Högdalen

  • Folkmängd: 9 600
  • Yta: 2,01 km2
  • Befolkningstäthet: 4776 inv/km2
  • Restid till city: 20 min med T-banan
  • Högsta punkt: 72 m ö h (Högdalstopp 1)