Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Hässelby

Längtar du efter en lägenhet i Hässelby? Läs mer om vårt projekt Springbrunnen nedan och anmäl intresse så får du löpande information. Välkommen!

Hässelby – mer storstad än by trots allt

Hässelby är en populär förort till Stockholm, och även om Hässelby ligger vackert beläget ute vid Mälarens öppna fjärdar, är det samtidigt en integrerad del av Stockholms tätort. Hässelby servas av två stationer på tunnelbanans gröna linje och ligger inom bekvämt räckhåll för det mesta. Sedan Hässelby Slott byggdes 1650 har det hänt en del här ute, minst sagt. Bland annat har slottets ägor avyttrats i omgångar och gett plats åt Hässelbys samtliga tre stadsdelar. Men slottet står kvar med sin fina barockträdgård och är ett av Stockholms äldsta hus. Hässelby Slott ägs idag bland annat av folkkäre artisten Tomas Ledin och drivs som fest- och konferensanläggning.

Att bo i Hässelby

Noga räknat är Hässelby alltså ett distrikt med tre olika stadsdelar: Hässelby Villastad, Hässelby Strand och Hässelby Gård. Bebyggelsen skiljer sig något mellan stadsdelarna, men den är kanske inte så renodlad som namnen antyder. De första bostäderna som byggdes i Hässelby, förutom slottet och annan äldre bebyggelse, var villorna i Hässelby Villastad. Området hette ursprungligen Riddersvik och var på den tiden en perifer del av Spånga. Idag har villastaden en stor utbredning och är uppdelad i norra och södra. Här kan du köpa både villa och radhus i fina, uppvuxna omgivningar.

Hus med lägenheter började skjuta upp i Hässelby Gård och Hässelby Strand några årtionden senare, i början av femtiotalet då Hässelby växte med raketfart och alltmer kom att byggas ihop med Stockholms stad. Här hittar du både höga hus och lägre hus med lägenheter, och det finns gott om adresser att titta på oavsett om du är ute efter hyresrätt eller bostadsrätt.

Vardagen för boende i Hässelby

Hässelby är ett smart sätt att bo i Stockholm. Du bor ända ute vid sjön, med båtliv och och bad och de härliga Mälaröarna ett stenkast bort. I näraliggande Grimsta naturreservat hittar du fina elljusspår och promenadslingor, och på vintern kan du staka dig runt på laggen. Vid Hässelby Torg (som ligger i Hässelby Gård) har du butiker och restauranger, vårdcentral, apotek, bibliotek, bank och även grundskola med årskurs F-9.

Men trots det avskilda och naturnära läget är du på nolltid inne i smeten när det är dags för annat. Tunnelbanans gröna linje, nummer 19, från Hässelby Strand eller Hässelby Gård tar dig smidigt in mot innerstaden via Alvik, Fridhemsplan och Odenplan för byte till tvärbanan, blå linjen, pendeltåget eller något annat färdmedel – eller en promenad genom stan, vilket som passar bäst.

Cykeltrafiken i Hässelby har fått ett lyft med utbyggda cykelvägar, och med eller utan en liten elmotor där bak har jobbcyklingen skjutit fart ordentligt under de senaste åren. Främst under den varmare delen av året är det en strid ström som rullar in mot stan och sedan ut igen, men inte ens mitt i vintern kommer du att vara ensam om du ger dig i kast med elementen på din sadel en vardagsmorgon.

Snabba fakta om Hässelby

  • Folkmängd: 11 300 invånare
  • Yta: 19,6 km2
  • Befolkningstäthet: 577 inv/km2
  • Restid till T-centralen: 31 minuter
  • Största ö: Lambarön