Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproducerade lägenheter i Haninge

Haninge, en del av Stockholm

Haninge kommun ligger strax söder om Stockholm och är en integrerad del av det myllrande tätortsområde som brukar kallas ”Storstockholm”. Haninge, med anor som går tillbaka till vikingatiden, ligger på bekvämt pendlingsavstånd till Stockholm, gränsande till Huddinge, Tyresö, Botkyrka och Nynäshamn. Haninge är en skärgårdskommun. Det innebär att kommunen omfattar en del av den vackra skärgård som sträcker sig från Nynäshamn i söder till Norrtälje i norr och kanske lite missvisande går under namnet Stockholms skärgård. I Haninge kommun hittar du klassiska skärgårdsöar som Muskö, Ornö och Utö. Merparten av Haninge ligger dock på fastlandet, och det är här som majoriteten av kommunens invånare bor. Kommunen består förutom huvudorten Handen, där Haninge Centrum ligger, även av kommundelarna Brandbergen, Vendelsö, Dalarö, Jordbro, Västerhaninge och Muskö.

Att leva och bo i Haninge

Inom Haninge kommun finns ett flertal tätorter med levande industri, varierad handel och olika typer av bostäder, alltifrån en liten mysig lägenhet till ett rymligt hus med sjöutsikt. I Haninge kan du köpa ditt boende till ett något snällare pris än inne i Stockholm, ändå borgar läget vid storstaden för att bostaden är lätt att sälja när den dagen kommer. Haninge har även ett rikt bestånd av hyresrätter, och det byggs hela tiden nytt för att möta den kraftiga efterfrågan på bostäder. Det kommunala bostadsbolaget Haningebostäder hjälper invånarna att hitta en lämplig lägenhet. Det finns även möjlighet att byta bostad inom bolaget.

Haninge är en naturskön kommun med stora skogsområden, små insjöar och en lång kuststräcka mot Östersjön. Här har du inga problem att hitta en vacker promenadstig eller en förstklassig badplats. Det finns goda möjligheter till olika former av friluftsliv och båtliv. Samtidigt ligger Haninge nära till storstan med dess enorma utbud av kultur och nöjen och shopping. Inte minst viktigt, Haninge ingår som en naturlig del i huvudstadens stora och sjudande arbetsmarknad.

Vardagen för boende i Haninge

Haninge har en väl utbyggd kommunal service, med skolor och förskolor, vårdcentraler och Handens sjukhus med specialistvård. Från ditt hem i Haninge har du även nära till Huddinge sjukhus i grannkommunen. Det heter numer Karolinska Universitetssjukhuset och är ett av Sveriges största och mest kompetenta sjukhus.

Oavsett om du bor i hyresrätt eller villa, tar du dig smidigt till andra delar av Storstockholm för både arbete och fritidsaktiviteter. Dels tack vare det snabba pendeltåget som genomkorsar kommunen från norr till söder, dels tack vare ett väl utbyggt vägnät på Södertörn.

För den som har sin bostad i Haninge finns förutsättningar att bestämma över balansen mellan arbete och fritid. Mellan den rofyllda avslappningen och det glammiga livet i ytterfilen. Resan från en kobbe i havsbandet till en nattklubb i innerstan är inte lång.

Snabba fakta om Haninge

  • Folkmängd: 86 213
  • Yta: 458 km2
  • Avstånd till Stockholm city: 20 km
  • Restid till T-centralen: 23 minuter med pendeltåg
  • Hästmängd: 2 000 (en av Sveriges hästtätaste kommuner)