Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Aspudden

Letar du efter nyproducerade lägenheter i Aspudden, eller Örnsberg närmare bestämt? Då har du kommit rätt.

Vi planerar för 70 lägenheter med säljstart 2020. Vill du veta mer så anmäl dig på projektsidan så får du löpande information. Välkommen!

Aspudden, unika stadskvarter utanför tullarna

Aspudden är en stadsdel i Stockholms kommun och ingår i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsområde. Med sin mix av tät bebyggelse och gröna parker är Aspudden ett lite lugnare alternativ till det näraliggande Södermalm. Om man ändå känner lockelsen från citys brus tar man sig snabbt in till stan med röda linjen, eller med cykeln. Den stora gröna Aspuddsparken är en omtyckt oas för barnfamiljer inte bara i Aspudden utan även längre ut i söderort. Här finns till och med en djurpark med höns och getter och hästar som barnen kan umgås med under ordnade former, en grillplats, en liten kiosk och minigolf.

Att bo i Aspudden

Aspuddens unika stadskvarter från början av förra seklet har alltid gett Aspudden en särskild ställning bland närförorterna kring Stockholms innerstad. Här har man kunnat bo som i en egen liten stad, i genuina och charmiga stadskvarter men i en lägenhet som har en annan prislapp än inne på Söder mindre än två kilometer bort. Idag är bebyggelsen i Aspudden starkt utbyggd, och området hänger ihop sömlöst med innerstaden med Liljeholmen som mellanhand. Största delen av bostadsbeståndet består av lägenheter i hus med tre till fyra våningar, ofta längs pulsådern Hägerstensvägen som sträcker sig ner mot Örnsberg och vidare, eller på kringliggande gator som Erik Segersälls väg och Sigfridsvägen.

Men du kan hitta andra typer av bostad i Aspudden också. Uppe på berget mot Essingeleden och Nybohov, till exempel, hittar vi populära nybyggda radhus i två våningar vid Schlytersvägen. Och längre ner i backen mot skolan ligger ett område med villor längs Eskilsvägen och Alvastravägen med flera gator. Ett hundratal små bostäder, så kallade ungdomsbostäder, är planerade i backen upp från tunnelbanan. Lägenheterna i Aspudden är en blandning av bostadsrätter och hyresrätter.

Vardagen för boende i Aspudden

Aspudden är en nära förort till Stockholm, det är alltså nära till innerstan och det finns bra kommunikationer till övriga Storstockholm. Genom Aspudden rullade en gång i tiden spårvagnar mellan Hornstull och Mälarhöjden på Södra Förstadsbanan, men sedan 1964 är det istället tunnelbanans röda linje som trafikerar Aspudden på sin väg mot Skärholmen, Alby och Fittja. Aspudden har ett fint litet centrum med innerstadskänsla som erbjuder ett utbud av butiker, caféer och restauranger, bibliotek, bokhandel, fotbollsplan och gym. Aspuddens Skola (årskurs F-9) ligger lagom nära centrum, och för att besöka läkare och vårdcentral vänder du dig till näraliggande Liljeholmen på en kort promenads avstånd eller ett stopp med tunnelbanan. Där hittar du även ett större utbud av affärer och service och vidare anknytningar med lokaltrafiken i alla riktningar.

Till Aspudden hör även Vinterviken, Den Mälarvik som ligger nedanför Blommensbergsvägens utmanande backe och vid vars stränder Alfred Nobel en gång arbetade sig fram till global ryktbarhet och blev ”sprängrik” på kuppen. Sommartid finns här fina strövområden med lekplats, badplats, caféer och restauranger, kolonilotter och ibland en gästande cirkus.

Snabba fakta om Aspudden

  • Folkmängd: 9 100 invånare
  • Yta: 1,2 km2
  • Befolkningstäthet: 7 583 inv/km2
  • Tunnelbana till T-centralen: 12 minuter
  • Djurpark: Ja

Har du frågor? Hör gärna av dig.

Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 020-22 22 66.