Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Akalla

2023 planerar vi att bygga cirka 500 bostäder i Akalla i norra Stockholm.

26 september 2019 tog Exploateringsnämnden tilldelningsbeslutet för Nordr och det delägda dotterbolaget Folkhem. Beslutet innebär markanvisningarna av totalt 35 000 kvm BTA (Bruttototalarea). Förhoppningen är att det ska vara möjligt att bygga cirka 500 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, på den anvisade marken i Akalla.

Illustrationsplan

- Vi är väldigt glada över markanvisningarna och ser fram emot att få bidra till att fortsätta utveckla Akalla. För vår del blir detta projekt särskilt intressant i och med att vi kommer att utveckla både hyresrätter och bostadsrätter inom ramen för projektet, säger Mårten Otherus, affärsutvecklare på Nordr.

Utöver bostäder kommer även nya skolor och förskolor byggas i området. Målsättningen med utvecklingen är att omvandla Finlandsgatan till en stadsgata och på så sätt stärka såväl tryggheten i området som kopplingen till Järvafältet.

Vi har högt ställda förväntningar på projektet och vi kommer att ta en aktiv roll i att utveckla hela området tillsammans med invånarna i Akalla och Stockholms Stad.
Mårten Otherus, affärsutvecklare på Nordr

När händer det?

Den nya detaljplanen för området kommer att vara ute på samråd under det första kvartalet 2020 och förhoppningen är att byggnationen av de nya bostäderna ska kunna påbörjas under 2023.

Bakgrund: Se pressmeddelande 2019-09-27.

Har du frågor? Hör av dig till kundservice.

Du når oss på 020-22 22 66 eller kundcenter@nordr.com

Pågående projekt i Stockholm

Sök på t.ex. område, bostad eller projekt