Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Trelleborg

Söker du nyproducerat boende i Trelleborg eller i närheten? Kanske radhus? Då har du kommit rätt. Strax utanför Trelleborg på perfekt pendlingsavstånd till Malmö hittar du Skegriero.

Har du frågor? Hör gärna av dig.

Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 020-22 22 66.

Trelleborg i Sveriges brödbod

Trelleborg på svenska Rivieran kallas ibland ”Palmernas stad”, och kommer du till Trelleborg västerifrån kantas infarten faktiskt av palmer. Staden har anor från medeltiden, och den medeltida stadsplanen lyser fortfarande igenom om man betraktar en modern karta över staden. Trelleborg är Sveriges sydligaste kommun, och i kommunen hittar vi även Smygehuk, Sveriges sydligaste punkt med över 200 000 besökare varje sommar. Den som besöker Smygehuk befinner sig lustigt nog längre från Sveriges nordligaste punkt än från Paris, Rom eller Moskva.

Vardagen för boende i Trelleborg

Trelleborg ligger ”söder om landsvägen”, och då syftas på vägen som går mellan Ystad och Malmö och idag heter E65. Mellan landsvägen och havet sträcker sig ett platt och bördigt område som kallas ”Söderslätt”. Här hittar vi en av världens bördigaste odlingsmarker, värderad till 10+ på en tiogradig skala. Sveriges näst bördigaste mark kammar hem en sjua. Det är alltså ingen slump att Trelleborg är den av Sveriges kommuner som har störst andel åkermark, nämligen 82 % av ytan.

Men det finns även stark industri i kommunen. Klassiska företag i Trelleborg är till exempel den globala industrikoncernen Trelleborg AB, världsledande inom täta och skyddande lösningar för tuffa industriella miljöer, och kemikoncernen AkzoNobel med välbekanta produkter som Nordsjö Färg, Cuprinol och JOZO bordssalt i sin portfölj. Det är också typiskt Trelleborgskt att sova gott om natten – från Trelleborg kommer nämligen de kända och uppskattade Dux-sängarna.

Mellan Malmö och Trelleborg går den så kallade Kontinentalbanan. Den leder fram till ”kontinentbron”, terminalen för passagerartrafiken i Trelleborgs hamn. Den här hamnen förbinder Sverige med kontinenten via tåg och båt till tre tyska hamnar och en polsk. Sommartid och vid vissa högtider kan du ta nattåg från Malmö till Berlin. Trelleborg har för övrigt Sveriges näst största hamn efter Göteborg, och det var här som tax free-konceptet först såg dagens ljus. Trelleborg är dessutom Sveriges kyrktätaste kommun, och en stor del av kyrkorna fanns på plats redan på medeltiden.

Snabba fakta om Trelleborg

  • Folkmängd: 44 000
  • Yta: 342 km2
  • Andel åkermark: 82 %
  • Antal kyrkor: 32 st