Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion av radhus i Staffanstorp

Drömmer du om nyproducerat radhus i Staffanstorp nära Malmö? Då har du hittat rätt.

Staffanstorp ligger helt perfekt. Det tar inte ens tjugo minuter med buss eller bil till centrala Malmö och bara tio minuter till Lund. I Staffanstorp finns det människor att lära känna, aktiviteter att utforska, och möjlighet att leva ett aktivt liv i natursköna omgivningar.

Vill du hellre bo i Kyrkheddinge? Där har vi också ett projekt, dock lite längre fram i tiden då vi fortfarande är i tidigt utveckligsstadium. Läs mer på projektsidan och anmäl intresse för att få nyhetsbrev med all förhandsinformation.

Har du frågor? Hör gärna av dig.

Fyll i formuläret eller slå oss en signal på 020-22 22 66.

Staffanstorp strax utanför Malmö

Staffanstorp mittemellan Malmö och Lund växte en gång fram där två landsvägar och två järnvägar korsades. Man kan säga att allt började med ett gästgiveri för den som var på resande fot, men det var först när sockerbruket startade sin verksamhet på orten som ett samhälle började växa fram på allvar. Staffanstorp kallar sig självt för ”framtidens kommun”, och redan 1907 genomfördes här Sveriges första tågrån. Skämt åsido, nog finns det framtid i Staffanstorp. En framtid som kommunen delar med Lund, Malmö, Köpenhamn – ja med hela Öresundsregionens tryckkokare av framtidshopp och energi.

Att bo i Staffanstorp

Det byggs mycket bostäder i Staffanstorp när detta skrivs (2018). Ortens gamla sockerbruk omvandlas nu till moderna bostäder i ett bostadsområde med det söta namnet Sockerstan. Gamla industribyggnader bevaras, och här kan du bo i en terrasserad lägenhet med etage och balkong. Vikhem i södra Staffanstorp är ett annat område med en spännande rekreationsmiljö som kallas Vattenparken. Här byggs bland annat fina radhus i två plan med egen trädgård. Äldre radhus hittar du till exempel på Kyrkbacken och Åkerlyckan. Men säga vad man vill om lägenhet och radhus, det är mycket villa i Staffanstorp. I och omkring själva Staffanstorps tätort finns gott om villor i olika storlekar och prisklasser, och du kan alltid hitta intressanta objekt till salu. I och omkring Staffanstorp finns även möjlighet att köpa din egen tomt och bygga det hus som du alltid har dömt om. Letar du efter lediga tomter i Öresundsregionen ska du absolut leta i Staffanstorp.

Vardagen för boende i Staffanstorp

Arbetslivet i Staffanstorp präglades länge av Staffanstorps sockerbruk som var verksamt mellan 1885 och 1963. Nu på tvåtusentalet arbetar de boende i Staffanstorp som regel på annan ort. Oftast är det Lund eller Malmö som gäller, och jobbpendlingen är mycket smidig, för övrigt även till Köpenhamn och övriga delar av västra Skåne. Skånetrafikens bussar till Lund och Malmö tar inte mer än 27 respektive 32 minuter, och de går på täta turlistor, särskilt under de tider när man gärna åker till och från jobbet.

När du bor i Staffanstorp bor du också mycket nära de båda Europavägarna E6 och E22, och det står inte på innan du gör god fart mot ditt resmål. Dessutom finns planer på en ny järnväg mellan Malmö och Simrishamn Den går under namnet Simrishamnsbanan, och syftet är förstås att garantera snabbare transporter även till och från östra Skåne.

Staffanstorp är en kommun med ett mycket aktivt idrottsliv. Här kan du hitta klubbar och föreningar inom många olika idrotter och skapa en perfekt balans mellan jobb och fritid. Populära dragplåster i Staffanstorp är de årliga tilldragelserna ”Bonnamarknaden” och ”Kulturnatten”. Mest kända och prisbelönta Staffanstorp-bo är måhända den charmiga fiktiva persona som till och med har fått sitt eget Pågatåg uppkallat efter sig: Tiffany Persson.

Snabba fakta om Staffanstorp

  • Folkmängd: 15 500 inv
  • Buss till Lund: 27 min
  • Buss till Malmö: 32 min
  • Buss + tåg till Köpenhamn: 70 min