Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Skräddarsydda stadsvillor på den lugna, gröna sidan av stan

Här råder ett skönt lugn och ändå bor du så centralt och bekvämt att du inte behöver bil. Den moderna lundabon tar ju gärna cykeln, och därför finns det gott om plats att parkera cyklar i och utanför varje hus. För dig som har bil kan du enkelt parkera den under intilliggande Kvarterhuset eller på någon av de utvändiga parkeringsplatserna i kvarteret.

Grönalunds Trio ligger inbäddat bredvid det första huset i kvarteret, Grönalunds Kvartershus som är ett större vinkelhus. Husen som är klädda helt i trä, lika ett slags stadsvillor, ligger väl placerade mellan befintliga hus och vårdcentralen. Vi har haft en riktigt duktig landskapsarkitekt som bäddat in allt i mycket grönska med små gröna gårdar och sittplatser.

Husens exteriöra arkitektur karaktäriseras av de branta taken i silverfärgad plåt som, likt Lunna Pågar, glänser fint och bryter av från den mjukare gestaltningen med trä och ribbverk. Träribborna är återkommande även i balkongräckena. Formen är unik med två huskroppar som sitter ihop med olika höjder vilket gör att husens gestaltning blir olika från olika håll.

Välkommen hem till Grönalunds Trio på Väster - den sköna, gröna stadsdelen.

De tre husen är ställda diagonalt för att bilda platser och sekvenser mellan husen och för att samverka med befintlig bebyggelse.

Situationsplan