Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Lummigt och lekfullt

Att flytta in i ett nybyggt hem i den nya stadsdelen Elinegård möter olika familjekonstellationers krav på ett natur- och havsnära stadsliv. Hav, aktivt liv, skola och ett myllrande stadsliv med bra kommunikationer och nära pendelstation samt all tänkbar service gör att du bor med allt inom räckhåll.

Hav, stad och allt däremellan

På Elinegård, Malmös nya stadsdel på Limhamn, möter du ett skönare stadsliv. Du bor i mysiga, lugna kvarter som särskiljer sig genom både bostadstyper och olika arkitektur. Du strosar runt bland lummig grönska, små torg och storslagna solnedgångar med det där speciella ljuset som bara ett skånskt, havsnära läge kan ge. Utelivet är en del av det ljuvliga med Elinegård. På ena sidan öppna ytor och fri sikt över Kalkbrottet. På andra sidan intima gaturum och små parker där olika sorters grönska skapar överraskningar och variation. Ta cykeln ner till havet för en dag på stranden eller kanske bara för ett snabbt dopp. Vardagslivet förenklas avsevärt för familjen genom direkt närhet till områdets nybyggda skola, mataffär och flera småbutiker. Och med närheten till Hyllie med Emporia och pendelstation å ena sidan och centrala Malmö å den andra sidan, har du dessutom smidig tillgång till all önskvärd kommunikation, nöjen, shopping och service.

Må bra med trä

Trädloungen heter förstås så av en väldigt speciell anledning. Först och främst syftar namnet på den lummiga, mysiga innergården som omsluts av härliga husfasader av trä i naturlig färgskala. Miljön här ska fungera just som en lounge, en förlängning av varje bostads vardagsrum där du vistas i ett grönt rum och träffar dina grannar på ett avslappnat sätt. Men det stannar inte där, nej – konstruktionen är faktiskt i trä för både flerbostadshuset och radhusen. Att få bo i ett hus byggt med naturmaterial påverkar hur du mår och din livskvalitet. Trähus binder koldioxid, går fortare att bygga, är lättare än betong och är tystare – både att bygga och att bo i. Här bor du i en mysig, mjuk och varm hemmamiljö som även avspeglar sig på ytterväggarna beklädda i trä. Här lever du i ett hus med trä inifrån och ut, hela vägen ut i den gemensamma loungen på gården.

Ta det gröna steget nu

Hållbarhet och livskvalitet går hand i hand. Vi på Nordr byggde det första Svanenmärkta flerfamiljshuset i Norden och varje projekt har sedan dess fortsatt med minst samma höga nivå på miljöprofil. Trädloungens Svanenmärkta trähus rimmar fint med ett framtida perspektiv på hållbart boende och inspirerar oss att höja ribban ytterligare. Vi vill underlätta och förenkla för alla människor att leva och välja hållbart i alla steg. Vi vill hjälpa till så att det blir enkelt att välja klimatsmart fullt ut. Här finns till exempel bilpool, förberett för elbilsladdare och detaljerad sopsortering. Innergårdens utformning ska genomföras i ett socialt projekt med alla som flyttar hit, vilket ger en stor möjlighet att tänka i flera dimensioner av grönt. Trähusen vi bygger här har ett lägre klimatavtryck än traditionellt byggda radhus och flerbostadshus. Mängden koldioxid vid produktion är lägre och i husen har vi valt material med låg miljöpåverkan och lång hållbarhet för att inte behöva bytas ut. Vi ställer hårda krav på alla våra leverantörer, och det tycker vi att ni som ska bo här, gemensamt i föreningen, också ska göra. Ställ krav, hitta de gröna alternativen och ta ett gemensamt unisont grönt steg in i framtiden.