Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Malmö

Letar du efter nyproduktion i eller omkring Malmö? Välkommen hit!

Malmö på tröskeln till kontinenten

Malmö är Sveriges tredje största stad allra längst ner i söder. Malmö är en del av Öresundsregionen som omfattar mer än 3,5 miljoner invånare och sägs ha den högsta koncentrationen av högutbildade människor i Norra Europa. Öresundsregionen uppstod i och med färdigställandet av Öresundsbron år 2000. Bron förde Malmö i betydligt närmare kontakt med storstaden Köpenhamn på mindre än tre mils avstånd (fågelvägen). Bron ersatte både de klassiska flygbåtarna mellan Malmö och Köpenhamn och de minst lika klassiska tågfärjorna mellan Helsingborg och Helsingör som tidigare hade varit svenskens naturliga väg till kontinenten.

Att leva och bo i Malmö

Malmö är väldigt omtyckt bland dem som känner till staden. Kanske en stad med ett mer sydländskt temperament, eller mer danskt, med en aktiv musikscen och ett väldigt levande folkliv under varma sommarkvällar. Staden är hem till det klassiska fotbollslaget, tjugofaldiga svenska mästarna, MFF med gamla legendarer som Bosse Larsson och Martin Dahlin i leden, men framför allt naturligtvis den store Zlatan själv, som inledde sin otroliga karriär i hemstadens allsvenska lag.

Vardagen för boende i Malmö

Malmös universitet kanske upplevs som ett yngre syskon till den gamla giganten i Lund bara två mil bort, men mer än 24 000 studenter deltar ändå i ett hundratal utbildningsprogram här på Malmös moderna campus i de uppfräschade hamnkvarteren, inte långt från centralstationen.

Malmö satsar förutom den starka besöksnäringen även mycket på miljöteknik och bioteknik, med årliga Nordic Life Science Days och Open Lab Skåne. En annan nisch är att locka stora koncerners huvudkontor till Malmö med dess centrala läge och stora rekryteringsbas. Orkla Food och Zumtobel är exempel på detta. Film och datorspel finns också med som viktiga sektorer i Malmö kommuns framtidsvisioner.

Stora arbetsgivare i Malmö är, förutom de kommunala och statliga myndigheterna, bland annat Skanska, IKEA, Manpower och Pågen. Malmö har ett av Sveriges fyra casinon, som erbjuder arbete åt ett par hundra personer och underhållning åt desto fler.

Inom Malmö åker man gärna buss, och Pågatågen trafikerar hela Skåne plus delar av Halland ända upp till Halmstad. Med fjärrtågen tar du dig smidigt både söderut till kontinenten och norrut till övriga Sverige (en väl så lång resa ibland).

Från Malmö har du bara tre mil till Kastrups internationella flygplats, Nordens största flygplats med regelbundna avgångar till hela Europa men även mer avlägsna destinationer som Casablanca, New York och Tokyo. Med tåget från Malmö når du Kastrup på bara 20 minuter.

Snabba fakta om Malmö

  • Folkmängd: 300 000
  • Yta: 49 km2
  • Avstånd till Umeå: 125 mil
  • Avstånd till Paris: 125 mil

Skåne - Består av Malmö och 32 kommuner till

Skåne består av 33 kommuner. Nordr utvecklar lägenheter och hus i flera av dem. Vi finns bland annat i Helsingborg, Lund, Staffanstorp, Trelleborg och Vellinge.

Varför köpa nytt boende från Nordr?

Att köpa en nyproducerad bostad av Nordr ger dig som köpare många fördelar. Ett fast pris, med en förutsägbar boendekostnad och utan behov av ombyggnation och renoveringar som kan anstränga både ekonomin och förhållanden. Du får även en bostad som är uppfört enligt de senaste byggreglerna där krav på byggnadsteknik och energibesparing ger dig en sund inomhusmiljö samtidigt som den ger en mindre påverkan på den yttre miljön. Helt enkelt ett väldigt klokt val!