Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Så här går ett köp till

 • Förhandsavtal
  Det första som händer när du ska köpa ett radhus är att du skriver ett förhandsavtal. Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföreningen på 25 000 kronor. Du måste ha ett skriftligt och giltigt lånelöfte från en bank för att kunna köpa ett radhus.
 • Byggstart
  När hälften av bostäderna är sålda tar vi beslut om byggstart. Vi håller dig löpande informerad om vad som händer i projektet.
 • Dina inredningsval
  Du kan själv påverka material och färger för att förverkliga just din bostadsdröm. Alla möjliga inredningsval finner du i vår inredningsbroschyr samt prislista för respektive val. Era inredningsval kommer du att göra i vårt digitala verktyg homemaker under hösten/vintern 2020 för hus 1-23 och under vintern 2021 för hus 24-45. Innan dess kommer vi bjuda in samtliga köpare till ett inredningsmöte i Malmö på Makajo Showroom.
 • Upplåtelseavtal
  När det närmar sig tillträde är det dags att skriva upplåtelseavtal som sker ca 4 månader före tillträdesdagen. Detta sker under en tvåveckorsperiod som framgår av ditt förhandsavtal. I samband med tecknandet betalar du en handpenning på tio procent av insatsen, minus tidigare betalt förskott (25 000 kr).
 • Informationsmöte
  Alla köpare bjuds in till ett informationsmöte där vi berättar om besiktningar, praktiska detaljer och förberedande information inför tillträdet. Allt för att din flytt ska gå smidigt och bra när det är dags att flytta.
 • Funktionsgenomgång
  När ditt hem är färdigt bjuder vi in dig till en funktionsgenomgång där du, tillsammans med vår serviceorganisation, går igenom alla funktioner i din nya bostad.
 • Tillträde
  När du visat upp kvitto på slutbetalningen får du nycklarna till ditt nya radhus. Alla dokument om bostaden och bostadsrättsföreningen får du samlat i en digital bopärm.
 • Trygg efter inflyttningen
  När du flyttat in kan du känna dig trygg med att vi tar hand om dig oavsett vilken fundering du har om din bostad. Vår serviceorganisation nås enkelt på telefon eller e-post.
 • Utvärdering av ditt bostadsköp
  Vi vill att du ska trivas i din nya bostad och dialogen med dig är en viktig del av vårt arbete. Därför hoppas vi att du har tid att svara på några frågor efter att du flyttat in. Här har du också möjlighet att ge din personliga feedback till oss.

Är det något du undrar över?

Tveka inte att kontakta oss!