Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar. Tveka inte att kontakta oss om du undrar något som du inte får svar på här!

Hur många radhus finns det?
Brf Växthusen består av totalt 45 radhus och Brf Orangeriet består av 64 lägenheter som är under försäljning och byggstartades i april 2020. I kvarteret Växthusen ska det byggas totalt 109 nya bostäder med blandad karaktär av både radhus och lägenheter i bostadsrättsform.

När är det inflyttning?
Radhusen beräknas vara inflyttningsklara under mars -maj 2022. Lägenheter i Brf Orangeriet har inflyttning från november 2021 till april 2022.

Vad ingår i månadsavgiften för radhusen?
I månadsavgiften ingår bostadsrättens andel av föreningens driftkostnader, så som kostnader för vatten och avlopp, renhållning/sopsortering, underhåll av fastighetens allmänna ytor, administrativa kostnader och försäkringskostnader. Avgiften täcker också föreningens räntekostnader och amorteringar samt avsättning till underhållsfond.

Driftkostnader
I BFR Växthusen har du eget abonnemang avseende hushållsel, renhållning (mat- och restavfall), försäkring och fiber via Öresundskraft (abonnemang och kostnad - besök www.oresundskraft.se). Månadskostnaden är beräknat enligt schablon till ca 1200 - 1300 kr/mån.

Hemförsäkring
Hemförsäkring tecknas separat av den boende. Bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring.

Miljöhus/Källsortering
Bostadsrättsföreningen har två miljöhus inom området för sorteringssopor utmed Gustav Arnes gata. Miljöhusen är på ca 20 kvm vardera och innehåller kärl för följande fraktioner: Tidningar, pappersförpackningar, hårdplastförpackningar, mjukplastförpackningar, ofärgade/färdiga glasförpackningar och metallförpackningar.

Får jag tillgång till förråd?
Radhusen har oisolerade förråd på tomten om ca 4,5 kvm.

Kan jag bygga carport eller garage på tomten?
Nej, Veidekke Eiendom erbjuder inte carport eller garage som tillval då detaljplanen inte medger den typen av bebyggelse.

Kan jag bygga uterum på min upplåtna trädgård?
Nej, Veidekke Eiendom AB erbjuder inte uterum som tillval. Byggnation av uterum undersöks (bygglov) och bekostas av den boende. Tillstånd från föreningen krävs och hanteras först efter samtliga radhus är inflyttade.

Hur ser min trädgård och uteplats ut?
Häckplantor typ avenbok, betongplattor på uteplatsen och gräs på tomten. Uppfarten har stenmjöl och plattläggning, enligt situationsplanen.

Finns det lokaler i föreningen?
Nej.

Hur går betalning till?
När man reserverat ett radhus tecknas förhandsavtal och ett förskott på 25 000 kr erläggs via faktura efter föreningen godkänt köparen. Ca 4 månader innan inflyttning tecknar man ett upplåtelseavtal och man betalar 10% i handpenning (minus redan betalt förskott på 25 000kr).

Om jag ångrar mig när jag tecknat förhandssavtal, vad händer då?
Om avtalet bryts av köparen på ogiltig grund ska föreningen ersättas för den skada som uppstår för föreningen. Framgår av ditt förhandsavtal.

Kan man göra tillval?
Veidekke Eiendom AB erbjuder möjligheter att påverka din bostad, detta presenteras i inredningsbroschyren med tillhörande prislista. Om tilläggskostnaden understiger 10 000 kr faktureras den i sin helhet mot faktura som skickas ut 30 dagar efter stopptidens utgång. Vid tilläggskostnad över 10 000 kr faktureras 25% av tilläggskostnaden, dock minst 10 000 kr, som handpenning inom 30 dagar från godkänd beställning. Resterande del erläggs senast 7 dagar före tillträde.

Kan man göra andra tillval än vad som Veidekke Eiendom redovisat i inredningsbroschyren?
Nej, det kan man inte göra. Om man väljer att inte göra några tillval så utrustas radhuset enligt rumsbeskrivning och Vårt val i inredningsbroschyren.

När ska man göra sina inredningsval?
Inredningsvalen är planerat att genomföras under från hösten 2020 och framåt.

Hur värms radhuset upp
Radhusen har egen panna, frånluftsvärmepump med återvinning på frånluften. Bottenvåningen har golvvärme och ovanvåningen radiatorer på väggen, se bofaktablad för placering.

Vad är det för ventilation?
Radhusen har mekanisk frånluft och värmen återvinns i frånluftsvärmepumpen.

Kommer det att finnas radiatorer, element? Golvvärme?
Vattenburen golvvärme på bottenvåningen och ovanvåningen har radiatorer, se bofaktablad för placering.

Vad är det för fönster?
Det kommer att finnas både öppningsbara och fasta fönster. Storleken på fönster varierar. Fönsterbänkar i natursten.

Vad är det för takhöjd?
Ca 2,5 meter på båda våningsplanen.

Vad kan ni berätta om TV, bredband och telefoni?
Fiber via Öresundskraft är indraget till respektive bostad, två uttag på bottenvåning och ett uttag på ovanvåning. Bostadsrättsinnehavaren tecknar eget abonnemang. För mer info, se www.oresundskraft.se

Vad är det för yttervägg?
Tegel och träfasader med varierande kulörer. Se 3D bilder för information om respektive hus. Konstruktion är med uppbyggda av träregelstomme med gipsskivor.

Var parkerar jag min cykel?
Plats finns för cykel på varje tomt.

Finns det lekplats?
Lekplats finns ca 5 min bort.

Var parkerar jag min bil?
Varje radhus har en till två parkeringsplatser på sin uppfart eller utmed Gustav Arnes gata, se situationsplanen för mer info. Utöver detta finns det 9 st (varav 1 st hcp) platser för gästparkering varav 3 st delas med Brf Orangeriet.

Finns det möjlighet att beställa laddplats för min bil?
Förberedelse för elbilsladdare finns som tillval, se inredningsbroschyr och prislista.

Kan vi flytta eller beställa el- och multimediauttag?
Du kan inte flytta uttag eller beställa fler uttag. Antal uttag är enligt svensk standard.

Kan vi få badkar?
Möjlighet finns till badkar på plan 2, se inredningsbroschyr.

Kan jag välja spotlights?
Spotlights i badrum och kök går att välja som inredningsval. Samtliga val är redovisade i inredningsbroschyren.

Är badrummen kaklade?
Ja, alla badrum är helkaklade.

Kan jag välja handdukstork?
Det är möjligt att välja både handdukstork och förberedelse för handdukstork. Placering enligt bofaktablad.

Vad händer på tomten bredvid?
Väster om kvarteret med radhusen dvs på andra sidan Lilly Håkanssons gata pågår byggnationen av Brf Orangeriet med 64 st lägenheter i bostadsrättsform och är färdigställt våren 2022.

Har du fler frågor?

Kontakta oss så hjälper vi dig!