Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Nyproduktion i Höganäs

I Höganäs kommun har vi just nu tre aktuella projekt. I kvarteret Växthusen i Viken kan vi erbjuda både lägenheter och radhus. Vill du bo inne i Höganäs planerar vi lägenheter i nya området Tornlyckan.

Precis vid Vikens centrum, bredvid växthusen bygger vi ett omfamnande kvarter med både radhus och lägenheter. Välkommen till en av guldkustens riktiga pärlor. Hur vill du bo, i lägenhet eller i radhus? Klicka på projektens sidor för att läsa mer och hitta nästa visningstid.

I första delen av området Tornlyckan, den nya stadsdelen i sydöstra delen av Höganäs, planerar vi lägenheter intill Nya Allégátan och Framtidsplatsen. Vi kallar projektet Alléhusen. Klicka på projektet för att läsa mer och anmäla intresse. Du som anmäler intresse blir VIP-kund och kommer få all förhandsinformation om projektet.

Höganäs, klassisk bruksort på snabb tillväxt

Höganäs är världskänt på ett sätt som få andra kommuner i samma storlek, och det beror nog mer på Höganäs berömda keramikprodukter än på traktens kända söner och döttrar, även om fotografen Christer Strömholm, sångerskan Christina Lindberg från Lasse Stefanz, cyklisten Mikael ”Roddarn” Andersson och andra har gett sina bidrag. Höganäs ligger i Skånes nordvästra hörn mellan Ängelholm och Helsingborg, på Kullahalvön precis där det stillsamma Öresund möter vilda Kattegatt. I kommunen ingår förutom själva Höganäs även flera andra orter med eget renommé, som Arild och ”Mölle by te Sea” med välkända Kullaberg och Kullens fyr längst ute på klipporna. Men även Viken, denna lilla pärla vid Kullahalvöns kust är en del av Höganäs.

Att bo i Höganäs

Höganäs tätort består av två distinkta delar som berättar varsin historia: Höganäs Nedre som uppstod ur det gamla fiskeläget, och Höganäs Övre som växte fram kring bruket och gruvindustrin. Idag är de sömlöst hopsmälta, men när man letar efter en bostad i Höganäs ger de ändå upphov till två olika koncept som man får ta ställning till. Det finns sedan gammalt gott om lägenheter i Höganäs, till exempel i centrala lägen som på Storgatan, Rönngatan, eller Humlegatan, men även på många andra adresser i Höganäs tätort och i övriga kommundelar, som i Mölle längst ut på halvön eller Jonstorp vid Skäldervikens strand.

Men Höganäs växer snabbt, och det pågår en lång rad projekt med nyproduktion av bostäder både i själva Höganäs och runt om i kommunen. Till exempel byggs det lägenheter och fina radhus bland annat vid Odengatan i ett område som kallas just Höganäs Öfre, vid Julivallen, den gamla idrottsplatsen som nu omvandlas till moderna bostäder, och vid Eric Ruuthsparken, där du kan bo i en lägenhet med parkkontakt. Även i de charmiga fiskelägena Viken och Lerberget kan du leta efter en nybygg lägenhet eller ett nybyggt hus.

Vardagen för boende i Höganäs

Höganäs näringsliv har präglats av den gamla gruvverksamheten – som mest fanns femtio olika gruvor i Höganäs. Leran var egentligen en biprodukt, men den gav upphov till flera framgångsrika produkter, som höganäskeramik, eldfasta höganäskrus och höganäsklinker. Lerkrusen tillverkas idag av Höganäs AB, som finns kvar på orten och idag framför allt sysslar med metallpulver för industriellt bruk.
Höganäs Övre och Höganäs Nedre hade en gång i tiden varsin järnvägsstation som sedan ersattes av Höganäs Centralstation, men liksom i många andra skånska samhällen har järnvägen idag avvecklats och ersatts av vägtransporter med buss och bil. Med Skånetrafikens bussar tar du dig smidigt till näraliggande orter, men även till Lund, Malmö och Köpenhamn efter omstigning i Helsingborg.

Längs delar av de banvallar där järnvägen tidigare sträckte ut, löper idag släta och säkra cykelvägar för härliga utflykter runt om i trakten, och längs viken finns långa sandstränder med möjligheter till uppfriskande havsbad i Öresund. I staden hittar du två vårdcentraler, ett antal grundskolor och en gymnasieskola. Biografen Saga i Höganäs, som 1899 var först i Sverige med att visa film på bio, ligger fortfarande kvar på Köpmansgatan i närheten av biblioteket.

Snabba fakta om Höganäs

  • Folkmängd: 26 500 invånare
  • Yta: 144 km2
  • Befolkningstäthet: 184 inv/km2
  • Bil till Helsingborg: 20 minuter
  • Äldsta bio: Saga, 1899

Projekt i Helsingborg

Vi hittade inga bostäder som matchade din sökning