Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Partille

Är du på jakt efter en ny bostad i Partille? Nordr är med och utvecklar det nya bostadsområdet Hossaberget i populära Öjersjö. Här byggs det både lägenheter och hus med olika upplåtelseformer. Klicka dig vidare till projektsidorna och läs mer. Välkommen att hitta ditt nya hem i Partille!

Partille - lagom långt från Göteborg

Partille ligger på behörigt avstånd från Göteborg kan man säga. Om du vill, tar du dig in till stan med buss eller tåg på tio minuter. Om du inte vill kan du stanna vid Säveåns stilla lopp och småstadskänslan vid Kyrktorget. Där har du också den nya gallerian, Allum. Den sträcker sig ända bort över E20 och gör egentligen hela Göteborg överflödigt.

Partille är förvisso en del av Göteborgs tätortsområde, men det är också en egen kommun med eget centrum. I Partille finns rafflande natur med vackra sjöar och branta bergknallar där urberget går i dagen. Partille kommun sträcker sig från det egentliga Partille ner över Delsjöns stora grönområde och nästan ända fram till Landvetter med dess internationella flygplats.

Att leva och bo i Partille

Partille erbjuder olika former av boende, från små mysiga lägenheter till stora hus. Är du ute efter en hyresrätt kan du med fördel söka dig till områden som Puketorp, Lexby eller Vallhamra Torg. Eller du kanske helst vill bo på Oluff Nilssons Väg söder om E20, gatan där Felix Kjellberg hade sin bostad. Det vill säga, Pewdiepie, Youtube-stjärnan med över 50 miljoner följare och utsedd till en av världens 100 mest inflytelserika personer (2016). Med lite tur och säkert ganska lång kötid kan du drömma om en hyresrätt i kulturmärkta ”Borgen” i gamla fina villaområdet Paradiset. Den här ståtliga stenvillan har använts som både lyxbordell och kloster för Hare Krishna-rörelsen. Nu ägs den av kommunala bostadsbolaget Partillebo och innehåller ett antal lägenheter som upplåtes med hyresrätt.

I Paradiset kan du även köpa en fin gammal villa i nationalromantisk stil. För att hitta en modernare villa, möjligen till ett mer moderat pris, kan det vara idé att leta i trevliga områden som Sävedalen, Furulund eller Jonsered. Partille herrgård med anor från medeltiden är dock inte till salu. Den är idag hem åt kommunens administration.

Partille är även ett klassiskt handbollsmecka. Här hittar vi elitklubben IK Sävehof, flerfaldiga svenska mästare i handboll för både damer och herrar. Några år för herrar och damer samtidigt. I Partille föddes världens största handbollsturnering för ungdomar, Partille Cup. Den har nu flyttat in till Göteborg och samlar varje sommar 20 000 spelare från hela världen.

Vardagen för boende i Partille

Partilles arbetsmarknad ingår som en naturlig del i Göteborgs arbetsmarknad, och växer med den. Många som bor i Partille jobbar i Göteborg, och en del gör tvärtom. Naturligtvis kan man både bo och arbeta i Partille, också. Till exempel på Triumfglass som har försett Sverige med glass sedan fyrtiotalet och idag anställer ett sextiotal personer vid fabriken i Sävedalen. Eller på Husqvarna som utvecklar elektronik och mjukvara i sin anläggning i Jonsered. Klassiska Jonsereds fabriker lades dock ner på 80-talet, samma årtionde som Jonsereds stora stjärna Torbjörn Nilsson erövrade Europa med IFK Göteborg. Han kallas idag kort och gott för ”Gud”.

I Partille finns gott om förskolor, tolv grundskolor och även en gymnasieskola med fint läge mitt i stan. Kommunikationerna till och från Partille är utmärkta med dess läge precis vid Västra Stambanan och motorvägen E20. Snabbtåget till Göteborg tar tio minuter, och från Göteborg går tåg till hela Sverige. Till Landvetters flygplats är det mindre än två mil.

Snabba fakta om Partille

  • Folkmängd: 29 000
  • Yta: 13 km2
  • Avstånd till Göteborg: 10 min
  • Betyder namnet: ”den kluvna hällen”

Nyproduktion i Partille

När du köper nyproduktion är allt nytt och fräscht. Det är en speciell känsla att flytta in där ingen annan bott tidigare. Du har även möjlighet att påverka din bostad med egen stil och inredning. Titta in på våra projekt och anmäl intresse. Då blir du VIP-kund och får löpande information.