Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Så här går ett köp till

Bokningsavtal
När du bestämt dig för en bostad skriver du ett bokningsavtal. Det är ett icke bindande avtal som ger dig ensamrätt att senare teckna bindande förhandsavtal för den bostad du valt. En bokningsavgift om 25 000 kr betalas inom fem dagar från det att du tecknat bokningsavtalet. Avgiften räknas sedan av från det förskott som ska betalas när du tecknar förhandsavtal. Om du väljer att inte fullfölja ditt bokningsavtal utgår en administrationsavgift på 7 000 kr. Resterande belopp återbetalas till dig.

Förhandsavtal

Förhandsavtalet är ett bindande avtal mellan dig och bostadsrättsföreningen. I samband med avtalstecknandet betalar du ett förskott till bostadsrättsföreningen på 75 000 kronor för 1-2 rok och 150 000 kr för 3-5 rok, minus tidigare betald avgift. Om du ska låna pengar, behöver du styrka finansieringen t.ex. genom ett lånelöfte från en bank.

Byggstart
När vi uppnått våra försäljningskrav och erhållit bygglov tar vi byggstartsbeslut och börjar bygga. Självklart håller vi dig löpande uppdaterad om vad som händer i projektet.

Dina inredningsval
Du väljer kostnadsfritt en av de tre stilarna Äng, Fjäll eller Fjord. Du kan genom Egna val göra ditt hem personligt och funktionellt för just det livet som ska levas här. Egna val har en egen prislista för olika val. Vi hjälper dig med dina val och berättar i god tid när det är dags.

Upplåtelseavtal
När det närmare sig tillträde är det dags att skriva upplåtelseavtal. Detta sker under en tvåveckorsperiod som framgår av ditt förhandsavtal. I samband med tecknandet betalar du en handpenning på 10 procent av insatsen plus upplåtelseavgiften, minus tidigare betalat förskott.

Informationsmöte
Alla köpare bjuds in till ett informationsmöte där vi berättar om besiktningar, praktiska detaljer och förberedande information inför tillträdet.

Funktionsgenomgång
När ditt hem är färdigt bjuder vi in dig till en funktionsgenomgång där vi går igenom alla funktioner i din nya bostad.

Tillträde
Så har det äntligen blivit dags! När du visat upp kvitto på slutbetalning av bostaden och dina eventuella tillval får du dina nycklar. Alla dokument om bostaden och bostadsrättsföreningen får du samlat i en digital bopärm.

Trygg efter inflyttningen
När du flyttat in kan du känna dig trygg med att vi tar hand om dig oavsett vilken fundering du har om din bostad. Vår serviceorganisation nås enkelt på telefon och mail.

Utvärdering av ditt bostadsköp
Vi vill att du ska trivas i din nya bostad och dialogen med dig är en viktig del av vårt arbete. Därför hoppas vi att du har tid att svara på några frågor efter att du flyttat in. Här har du också möjlighet att ge din personliga feedback till oss.