Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Angered

Stadsdelen Angered ligger vackert beläget i nordöstra Göteborg. Här finns människor, kunskaper och kultur från hela världen vilket gör det till ett levande och uppskattat bostadsområde.

Framtidens Göteborg byggs i Angered

I Angered växer framtidens Göteborg fram. Under de kommande åren genomförs en storsatsning på stadsdelen där det kommer att byggas cirka 300-400 nya bostäder. Utöver detta planeras det även för fler kontorslokaler och butiker. Här ligger många bostadsområden bara några hundra meter från Lärjeån med böljande dalgångar. Som kontrast till det i det närmsta lantliga finns de torghandel, butiker och Angereds arena med badhus, ishall och gym. Och i den nya fina stadsparken med cirkustema, utegym, boulebana och picknickplatser samlas folk i alla åldrar. Angered består av ett stadsdelscentrum, Angereds Centrum, omgivet av stadsdelarna Hjällbo, Eriksbo och Hammarkullen i söder samt Gårdsten, Lövgärdet och Rannebergen i norr. I väster, vid Göta älv och E45, ligger det äldre samhället Agnesberg och i sydost ligger villasamhället Linnarhult.

Natur och fritid i Angered

Den omedelbara närheten till en fantastisk natur ger Angered extra stora kvaliteter. Här finns stora friluftsområden. Naturreservatet Vättlefjäll omfattar 130 kvadratkilometer och har stora sjösystem med fiskrika småsjöar. Lärjeåns dalgång slingrar sig genom sex bostadsområden i Gunnared och Lärjedalen. Där finns ett rikt djurliv och botaniska rariteter. Rannebergen mot Göta Älvdalen bjuder en hänförande utsikt mot Hisingen och havet. Lärjeåns Trädgårdar är en träffpunkt för växt- och trädgårdsintresserade från när och fjärran.

Affärer, restauranger och service

Angereds Torg med all upptänklig service och gott om parkeringsmöjligheter är knutpunkten i stadsdelen. Här finns allt från livsmedelsaffärer och klädbutiker till vårdcentral, bibliotek och en livlig torghandel. På torget ligger även Blå Stället, ett kulturellt centrum med teater, biograf, sim - och ishall samt andra fritidsaktiviteter. Angered har naturen inpå knuten och här är det nära till både bad, fiske, svampplockning och friluftsliv i naturreservatet Vättlefjäll med sin orörda natur. Här finns även nybyggda Angereds närsjukhus, ett specialistsjukhus med mottagningar skräddarsydda efter befolkningens behov och med syfte att ge medborgarna bättre vård på nära håll. Samtidigt driver sjukhuset hälsofrämjande projekt som syftar till att främja medborgarnas hälsa. Goda kommunikationer finns i området, vid Angereds torg finns såväl buss som spårvagn med ett flertal linjer.