Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Säljstart för Skiffertornet i Uppsala

Nu finns lägenheterna i det helt nya kvarteret Skiffertornet ute till försäljning. Här bygger vi 80 lägenheter fördelade på tre hus, där det högsta på tolv våningar kommer bli ett nytt landmärke i Uppsala.

Det helt nya bostadskvarteret ligger längs Torkelsgatan, alldeles intill Kvarntornen i centrala Uppsala. Förutom tornet på tolv våningar kommer vi även att bygga ett hus med tre våningar och ett med fem. På trevåningshusets tak kommer det att bli en gemensam takterrass för de boende, och under huset byggs ett garage. Husens bottenvåningar kommer att rymma lokaler för butiker och kaféer för en levande stadsmiljö. Vi bygger även ett helt nytt och grönt torg i kvarterets sydöstra del för en levande och trivsam miljö. Försäljningen för de första lägenheterna i Skiffertornet startade 10 maj.

Skiffertornets gemensamma terrass på trevåningshusets tak.
Vy mot Torkelsgatan under kvällstid.

Det nya kvarteret har fått sitt namn från den skimrande fasaden av grön skiffer. Det är ett levande naturmaterial med ett vackert djup och en exklusiv känsla vilket kommer passa kvarteret bra.

Skiffertornets 80 lägenheter varierar i storlek och modell: 1–5 rum och kök med boytor på 25–133 kvadratmeter. Här kommer de boende kunna njuta av några av Uppsalas vackraste vyer, med fri sikt mot slottet och domkyrkans torn. I första etappen säljer vi de 40 lägenheterna i det höga huset på tolv våningar. Bokningen öppnade den 10 maj och lägenheterna säljs med ett frånpris på 1 450 000 kronor.

Läs mer om Skiffertornet här