Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Trygg BRF för en tryggare bostadsaffär

Ett bostadsköp är en av de största affärerna du gör i livet. Därför vill vi att du kan göra ditt köp i lugn och ro och under trygga former. Som stöd för dig har vi, tillsammans med ett flertal andra stora bostadsaktörer, tagit fram kvalitetsmärkningen Trygg BRF.

Målet med Trygg BRF är att främja en sundare och mer transparent bostadsmarknad. Märkningen innebär att du som bostadsköpare ska ha möjlighet att jämföra ekonomiska åtaganden och förutsättningar mellan olika bostadsrättsföreningar – och veta att du gör ett riktigt tryggt köp utan överraskningar.

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt är att visa tillit

Vi får förtroendet att bygga ditt nya hem och du räknar förstås med att det görs på en hållbar grund. Lika rimligt som är det är för dig att anta att bottenplattan som huset vilar på är stadig, lika rimligt är det att kräva ett stabilt utgångsläge för din nya bostadsrättsförening.

Därför finns kvalitetsmärkningen Trygg BRF. Med den kan du räkna med att föreningens ekonomi är ordentligt dokumenterad från start.

Genom att ge insyn i bostadsrättsföreningars ekonomi med olika nyckeltal så gynnar Trygg BRF dig som bostadsköpare men också seriösa bostadsproducenter, kreditgivare och samhället i stort. Kvalitetsmärkningen utgår från tre områden:

 • Ekonomi
  Här utgår vi från de riktlinjer och nyckeltal som måste redovisas, och underlättar för dig när du vill jämföra ekonomin i olika föreningar. Du får också en insyn i föreningens framtida ekonomi.
 • Långsiktighet
  I den här delen lägger vi vikt på hur riktlinjer för hur underhållningsplaner och styrelsefrågor ska hanteras.
 • Trygghet
  Under rubriken trygghet samlar vi riktlinjer som rör avtal, återköp, garantier och liknande frågor. Detta är viktigt både för dig som skall bo i föreningen och föreningens ekonomi i stort.

Vill du veta mer?

tryggbostadsrattsmarknad.se
Om Trygg BRF

Mer att läsa

 • Tryggt Köp

  När du köper en nyproducerad bostad av Nordr ingår ett helt trygghetspaket för dig som bostadsköpare.

  Läs mer
 • Vad är egentligen en bostadsrätt?

  Funderar du på att köpa bostadsrätt? Då förvärvar du egentligen inte själva lägenheten utan en andel i den ekonomiska föreningen som äger fastigheten.

  Läs mer
 • Varför välja ett hem från Nordr?

  Vi jobbar för att underlätta din resa från första intresse till inflyttning. Vi tror på en kombination av vår erfarenhet inom bostadsutveckling och dina önskemål och idéer kring hur du vill leva. Tillsammans med dig utvecklar vi ditt nya hem så att ditt livs största affär också blir ditt livs bästa.

  Läs mer