Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Vad är Trygg BRF?

Trygg BRF är en certifiering och kvalitetsmärkning för att skapa trygghet när man köper nyproduktion.

Tyvärr finns det aktörer inom branschen som inte ger sina kunder tillräcklig information när de köpt nyproduktion. Därför har vi, tillsammans med andra seriösa branschkollegor, startat initiativet Trygg BRF:

- Det finns betydande skillnader mellan olika aktörer i hur mycket inblick jag som köpare erbjuds i min egen affär. Därför är det glädjande att så många seriösa aktörer snabbt gått samman, säger Jonas Engelblom, Chef för Sälj, Marknad och Kommunikation.

Initiativet, som samlar Nordr, Skanska, JM, Obos, Besqab, Peab och Bostadsrätterna, har resulterat i ett antal gemensamma riktlinjer och en kvalitetsmärkning: ”Trygg BRF.”

Vi vill se en mer effektiv och sund ny­produktions­marknad.

Hur går det till?

Administrationen av certifieringen sköts av Gar-Bo och varje bostadsrättsförening certifieras för sig. I samband med detta åtar sig föreningen att följa riktlinjerna. I annat fall riskerar man vite.

Med kvalitetsmärkningen Trygg BRF finns kritiska nyckeltal identifierade och beskrivs så att bostadskunden enkelt ska kunna jämföra de ekonomiska åtagandena och riskerna med nyproducerade bostäder i bostadsrättsföreningar. Genom att synliggöra förekomsten av ekonomiskt osunda bostadsrättsföreningar ökar tryggheten för bostadskonsumenten i sitt bostadsförvärv.

- Sammantaget gynnar detta hushållen, seriösa bostadsproducenter, kreditgivare och samhället, samt bidrar till utvecklingen av en effektiv nyproduktionsmarknad. Det är vår förhoppning att Nordrs deltagande i Trygg BRF kommer att öka tryggheten hos våra kunder, säger Leif Danielsson, VD för Nordr.

Fakta

Till våra pågående och kommande projekt

Nyproduktion
Se alla våra projekt

Fler artiklar

 • Tryggt Köp

  När du köper en nyproducerad bostad av Nordr ingår ett helt trygghetspaket för dig som bostadsköpare.

  Läs mer
 • Vad är egentligen en bostadsrätt?

  Funderar du på att köpa bostadsrätt? Då förvärvar du egentligen inte själva lägenheten utan en andel i den ekonomiska föreningen som äger fastigheten.

  Läs mer
 • Värt att tänka på om du blir sambo i bostadsrätt

  Ska du bli sambo och flytta ihop med din partner i en gemensam bostadsrätt? Då bör ni sätta er in i sambolagen. Här reder vi ut vad lagen säger och varför det kan vara klokt att skriva ett så kallat samboavtal.

  Läs mer