Om man besöker vår hemsida så lagras en liten textfil som innehåller textinformation, en s.k. cookie, på din dator. Vi använder cookies för att ge statistik om användandet av hemsidan eller tjänsten. Statistiken ses bara som siffror och kopplas inte ihop med personuppgifter.

Läs mer i vår integritetspolicy.

Ok, jag förstår.

Livets största affär - så slipper du fjärilar i magen

Vi vill att du ska känna dig trygg när du köper din bostad av oss. Här kommer några exempel på trygghetslösningar vi erbjuder.

Trygg BRF

Från 2019 avser vi att certifiera våra bostadsrättsföreningar för alla nya bostadsprojekt, så att du ska känna trygghet när du köper av oss. Certifieringen, som görs av en oberoende part, heter Trygg BRF. I korthet innebär den att vi visar på ett tydligt och klart sätt att våra bostadsrättsföreningar är ekonomiskt sunda och pålitliga, vilket bland annat ger dig en fördel när du ska prata bolån med banken. Mer att läsa om Trygg BRF hittar du här.

Tryggt Köp

När du köper bostad av Nordr ingår ett trygghetspaket som heter Tryggt Köp. Det täcker eventuella kostnader du skulle kunna drabbas av om du blir sjuk och skulle behöva frånträda köpet. Det täcker även dubbla kostnader ifall du inte har lyckats sälja ditt gamla boende vid tillträde till din nya Nordr-bostad och kan du inte flytta in på utsatt tid finns även möjlighet att skjuta på tillträdesdagen. Dessutom gäller trygghetspaketet om du, efter att du flyttat in, drabbas av kritisk sjukdom som skulle leda till att du inom 6 månader behöver sälja din nya bostad. Läs mer om Tryggt Köp här.

Våra garantier

För tillval som köps direkt av oss gäller självklart reglerna i konsumentköplagen. Dina rättigheter och skyldigheter gentemot bostadsrättsföreningen regleras dock i bostadsrättslagen. Till exempel: Om du tecknat förhandsavtal har du under vissa förutsättningar rätt att frånträda avtalet. Det gäller till exempel om insats och månadsavgift blir mycket högre än i förhandsavtalet eller om upplåtelseavtal inte tecknas i tid. Har du betalat något i förskott återbetalas det såklart i dessa fall.

Men det finns mer. Vi ställer också följande garantier till bostadsrättsföreningen som därmed indirekt gäller även dig som bostadsrättsköpare.

 • Fem års garanti på byggentreprenaden. Därutöver har vi ansvar i ytterligare fem år för väsentliga fel om felet beror på Nordrs vårdslöshet.
 • Vi garanterar också att bostadsrättsföreningens alla lägenheter blir sålda till pris som framgår av bostadsrättsföreningens ekonomiska plan.
 • Dessutom tecknar bostadsrättsföreningen en tioårig byggfelsförsäkring som träder in om vi inte kan infria våra åtaganden ovan.

Fler vanliga frågor och svar hittar du här.

Till våra pågående och kommande projekt

Nyproduktion
Se alla projekt här

Fler artiklar

 • Vad är egentligen en bostadsrätt?

  Funderar du på att köpa bostadsrätt? Då förvärvar du egentligen inte själva lägenheten utan en andel i den ekonomiska föreningen som äger fastigheten.

  Läs mer
 • Köpa bostadsrätt med en kompis eller förälder

  De flesta bostadsrättsföreningar godkänner att medlemmar äger en bostadsrätt ihop med en familjemedlem eller en kompis.

  Läs mer
 • Så värderar du din bostad

  Mäklare brukar hävda att det är ”läget, läget, läget” som har störst påverkan på en bostads värde. Men hur är det egentligen, finns det andra faktorer som spelar in?

  Läs mer